ESENTEPE CAMİİ İBADETE AÇILDI

ESENTEPE CAMİİ İBADETE AÇILDI
Havza’ya bağlı Boyalı Mahallesi Esentepe yerleşkesinde yapılan Esentepe Cami ibadete açıldı

Boyalı Mahallesi Esentepe yerleşkesinde mahalle sakinleri ve hayırseverlerin katkıları ile 2 yılda tamamlanan Esentepe Cami düzenlenen tören ile ibadete açıldı.
Cami önünde düzenlenen törene Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Belediyesi Meclis Üyeleri, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, Havza Müftülüğü çalışanları, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini ve davetli katıldı.
Cami açılışı öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti, mevlit ve dualar okundu.
Açılış programında bir konuşma yapan Cami Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Usta caminin iki yılda tamamlandığını ve yaklaşık 540 bin liraya mal olduğunu belirtti.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havza Belediyesi olarak ibadethaneler ve eğitim kurumlarının her zaman yanında olduklarını belirterek; “ Elimizden geldiği kadar tüm kurumlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Bu camimizin de temelinden bu güne her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Camilerimiz toplumsal yaşamda bizim için önemli mekanlar. Camilerimizin yaşatılması için gereken ne varsa yapılacak. Bu cami için hayırseverlerinde katkıları 540 milyar harcandı. Buda Türk Milletinin söz konusu din, vatan ve bayrak olduğunda ne kadar hassas olduğunun bir göstergesi. 15 Temmuz gecesi bizleri yıkmak isteyenler bu hassasiyetlerimizi ve Türk halkının bu üç olguya canları pahasına bağlı olduklarını hesaplamadılar. Tüm hayırseverlerimize desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu vesile herkesin Kurban Bayramını kutlarım.” Dedi.
Konuşmaların ardından caminin kalan 45 bin liralık borcu için yardım toplandı. Bu esnada ismini vermek istemeyen bir bayanın küpelerini camiye bağışlaması büyük alkış ile karşılandı.
Cami Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve camiye maddi yardımda bulunan hayırsever ile birlikte kesilen kurdele ile ibadete açıldı.
Biz süre camiyi gezen İkiz, camii hakkında din görevlilerinden bilgiler aldı.
Daha sonra okunan öğle ezanın ile hep birlikte ilk namaz katılımcılar ile birlikte kılındı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.