ERSAN AKSU DEVAM EDER

Ersan Aksu konusuna girmeden önce Çiftlik Caddesinin trafiğe açılmasıyla ilgili birkaç kelam etmek istiyorum. Bu konuyla ilgili çok fazla konuşulmakta, memnun olmayanlar sanki memnun olanlardan fazlaymış gibi bir durum var ortada. Bu tür konularda ben kamuoyunun genel kanaatinden ziyade olaydan zarar gören insanları ve kendi vicdani kanaatimin dediğini yazarım. Yol açıldığı gün birkaç arkadaşım aradı beni. Bunlardan bir tanesi daha önce caddenin trafiğe açılmasına şiddetle karşıydı, birkaç kez bu konuda arayıp tepkisini dile getirmişti. Bu sefer aradığında aynı şekilde tepki vereceğini düşünmüştüm ama aynen şunu söyledi bana, “Başkanı ara kendisini tebrik ettiğimi ve tüm eleştirilerimi geri aldığımı söyle.” Neden böyle düşündüğünü sorunca da “Hiç masraf etmeden yolu trafiğe açmış çok da güzel olmuş” dedi. Bunun üzerine bizim arkadaşları yolladım, bir bakın dedim. Ancak çok enteresandır arkadaşlar konuştukları esnafın da vatandaşların da pek memnun olmadığını söylediler. Bunun üzerine kendim arabayla gidip göreyim durum nedir dedim, gittim baktım. Yolun sağ tarafındaki araç parkının tamamı araçlarla dolmuş ama araçlar öyle park edip de sürücüleri gitmemiş. Araçların çoğunun içinde insan var, işini gören gidiyor, yerine yenisi geliyor. Buradan da şunu anladım, insanlar Çiftlik Caddesine girip alışveriş yapıyorlar veya işlerini görüp gidiyorlar ama trafik de bir yandan akıyor, tıkanmıyor. Ama yolda giderken dikkatimi çeken bir şey oldu, yaya kaldırımları boş. Vatandaş araç trafiğinden yürümeye alışmış. Demek ki vatandaşın derdi yaya kaldırımından gitmek değil, araç trafiğinden gitmek. Hatta bir kısmı korna vurduk diye tepki bile verdi. Kanaatimce yapılan iş doğru oldu, oradaki esnaf ve binalarda oturan insanlar rahat bir nefes aldı ama toplumun tamamını memnun etmek de mümkün değil.

Gelelim yazı başlığımıza,  Ak Parti’de kongre süreci başlamış durumda. Sanırım 2013 yılından beri kongrelerde yarış yapılmıyor. Genel Merkezin yaptığı çalışmalar sonunda tespit edilen kişiler İl ve İlçe Başkanı olarak atanmaktalar. Bu usul siyasi partiler ve demokrasinin işlemesi yönünden iyi bir yöntem değil. Teşkilatlarda çalışacak adam bulmakta zorluk çekilir.  Kimse siyaset yapmak istemez, insanlar mücadele etmek isterler öyle atamalarla gelmek teşkilatların motivasyonunu düşürür ama yapacak bir şey yok. Görevden alınan İlkadım ve Atakum İlçe Başkanlarının yerine uzun zamandır atama yapılamamasının nedeni de budur, kimse görev almak istemedi. Neticede her gelen, geldiği gibi gideceğini bildiğinden görev almak istemiyor. Bu durum Ak Parti’ye gönül vermiş insanların heyecanını ortadan kaldırıyor ancak neticede kararı verenler belli. Bizim yapacak bir şeyimiz yok ama bu gerçekleri de yazmak zorundayız.

İl kongresine doğru giderken önce ilçe kongreleri yapılacak, ilçelerdeki durum da üç aşağı beş yukarı netleşti. Görevden alınacaklar alındı, yerlerine atamalar yapıldı. Şimdi ilçe kongreleri yapılacak, ardından da il kongresi yapılacak. Atanan arkadaşlarla ilgili şunu söylemek isterim; İlkadım’a atanan arkadaş teşkilatlardan gelen tanıdık bir sima, o işi halledebilecek düzgün bir arkadaş. Atakum’a atanan arkadaşı hiç tanımıyorum ama onunla ilgili olumsuz bir şey olsaydı duyardım, demek ki onun da olumsuz bir yönü yok ki duymadık. Her iki arkadaşa da hayırlı olsun diyorum. Bu atamalardan sonra yapılacak kongreler evrak tamamlama niteliğinde olurlar, yönetimlere alınacak isimlerle ilgili çalışmalar olabilir onun dışında da bir şey olmaz. İl kongresinde ise Ersan Aksu devam eder. İl yönetimindeki arkadaşlarla ilgili daha önce yazdığımdan tekrarına gerek görmüyorum. Kavgasız, gürültüsüz bir kongre olacak gibi gözüküyor.

İl kongresinden sonra ne olur derseniz, işte o konuda farklı düşüncelerim var ama şimdiden söylemek istemiyorum, zamanı geldikçe yazarım. Oğuzhan Çetinkaya’nın, Çiğdem Karaaslan’ın yardımcısı olmasıyla ilgili de şunu söylemek isterim; Çiğdem Hanım doğru bir atama yapmıştır. Neden böyle söylediğime gelince, Oğuzhan Çetinkaya Samsunlu bir arkadaş, vereceği hizmeti de ağırlıklı olarak Samsun’a vereceği kanaatindeyim. Orada başka atamalar da yapıldı. Samsunlu olmayan birinin Samsun’a çok fazla faydası olmaz diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR