EROİN TİCARETİNE HAPİS

EROİN TİCARETİNE HAPİS
Eroin ticareti sanıklarına hapis cezası

SAMSUN'da eroin ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 42 yaşındaki Feridun Yılmaz etkin pişmanlık kapsamında 10 yıla, tutuksuz sanıklardan 41 yaşındaki Engin Kaplan 15 yıl hapis cezasına mahkum çarptırıldı. Diğer tutuksuz sanık 39 yaşındaki K.T. ise beraat etti.

Olay 2.5 yıl önce Tekkeköy İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre bir ihbarı değerlendiren polis, Feridun Yılmaz yönetimindeki 34 DFE 679 plakalı minibüsü durdurdu. Eğitimli köpek 'Ece' ile birlikte minibüste arama yapan polisler, torpido kısmına zulalanmış 100 paket halinde 51 kilo 679 gram eroin buldu. Gözaltına alınan minibüs sürücüsü, susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Eroinin ise Van'dan alınarak İstanbul'a götürüldüğü belirtildi. Polisteki işlemleri tamamlanan Feridun Yılmaz çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis bu olayla ilgili yürüttüğü soruşturma sırasında eroin ticaretiyle ilgili Engin Kaplan ve K.Y.'yi bir süre sonra yakalayıp gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde eroin ticareti yapmak suçundan tutuklu yargılanan  Feridun Yılmaz ile bir başka suçtan tutuklu olan ve Van M Tipi Cezaevi'nde bulunan sanık Engin Kaplan SEGBİS aracılığıyla bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. K.T. ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme heyetine ifade veren  Feridun Yılmaz, "Ben suçsuzum. Engin Kaplan yüzünden cezaevinde yatıyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi. Sanık Engin Kaplan ise, "Ben suçsuz olduğumu daha öncede söylemiştim. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum ve  yüce mahkemenize güveniyorum" diye konuştu.

Sanık ifadelerinin ardından mahkeme heyeti tutuklu sanık Feridun Yılmaz'ı etkin pişmanlıktan faydalandırarak eroin ticaretinden 10 yıl hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuksuz yargılanan Engin Kaplan ise eroin ticareti yapmak suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasına karar verildi. K.T. ise beraat etti. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.