ERKUT TUTU’NUN YAPTIĞI...

ERKUT TUTU"NUN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GELEN TEPKİLER HAKLI MI?

 

Hayat felsefemin en hassas noktalarından birisi haksızlık karşısında dik durmaktır. Haksız olan kim olursa olsun isterse öz babam olsun bu tavrımdan asla ödün vermem. Bunu yaparken de sapla samanı biri birine karıştırmam. Sizin anlayacağınız adama bir mevzudan kızıp, başka bir açığı ile onu köşeye sıkıştırmaya çalışmam. Zira bu tip davranışların benim literatürümdeki yeri ahlaksızlıktır. Gerek siyasette, gerek sosyal hayatta, gerekse iş hayatında bu ilkemden hiç bir zaman taviz vermedim.

            Geçtiğimiz hafta Basın İlan Kurumu"ndan bir davetiye geldi, getiren arkadaş bizim görevlilere çok sıkı tembihte bulunmuş, davetin önemine binaen gitmemiz halinde önceden haber verip, yerimizi ayırtmamız gerektiğini söylemiş. Davetiyeyi okuyunca çokrahatsız  oldum, nedenine gelince davetiyede Trabzon ve bölgesindeki yerel basının sorunları, internet gazeteciliği, reklam gelirleri, v.s. nin tartışılacağı belirtilmiş ancak toplantının yeri  Trabzon olması bana göre fevkalade yanlış bir durumdu.

            Türkiye"de yerel basının en güçlü olduğu üç ilden birisinin Samsun olduğunu bu memlekette bilmeyen olmadığı gibi bunu her fırsatta yetkililer de dile getirmekten çekinmiyorlar. Trabzon"da yerel gazetelerin tamamı baskılarını başka ulusal gazetelerin matbaalarında yaptırırken Samsun"da dört tane Web Ofset Baskı tesisi olan gazete var. Ayrıca Trabzon"un en çok okunan Taka Gazetesi"nin dahi toplam okunma oranı bizim gazetemizin çok gerisindedir. Bunca üstünlüğe rağmen Basın İlan Kurumu"nun yapacağı bölge toplantısını Trabzon"da yapmasına bir türlü anlam veremediğim gibi, toplantı günü başka bir iş için Trabzon"da olmam gerektiği halde toplantıya katılmayacağım.

            Davetiye elime ulaşınca Yazı İşleri Müdürümüzü çağırıp, bu konuyu manşet yapmasını söyledim ve ertesi gün bu konuyu manşetten verdik. Bunu yapar iken ne Basın İlan Kurumu Samsun Müdürlüğü ile, ne de genel Müdür Mehmet Atalay"la en ufak bir şahsi problemim yok, tam aksine her ikisi de tertemiz, pırlanta gibi insanlar, tepkim kişilere değil, uygulamalaradır. Ayrıca Trabzonlu olduğumu da her fırsatta dile getirmekten geriye kalmadığımı herkes bilir.

            Bunca izahattan sonra gelelim asıl konumuza geçtiğimiz hafta Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu Bey çok iyi niyetli bir biçimde ve bana göre çok doğru bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasındaki asıl amacı Samsun Trabzon düşmanlığına son vermek ve ortamı yatıştırmaktı. Doğrusu yaptığı açıklamada bu yönde bir açıklama olmasına rağmen bir haber ajansının Trabzon düşmanı müdürü, Erkut Tutu"nun beyanını kafasına göre yamultup, basına servis etmesi sonucu ortalık feci şekilde karışmıştır.

            Bu haber ajansının müdürü olayı olduğu gibi çarpıtmaksızın vermiş olsa idi emin olunuz ortalık böyle karışmayacaktı, zira olayı bizzat orada olan en az beş, on kişiden dinledim, hepsi aynı kanaatte, ancak burada üzerinde durulması gereken bir başka konu bu şehirde Trabzonlu veya Doğu Karadenizli düşmanlığının neden bu noktaya geldiğidir. Bu şehirde yaşayan Trabzonlular buraya Yunanistan"dan mı geldiler yoksa Rusya"dan mı? Para vermeye sıra geldiğinde bu insanların kapısını çalarken, sıra kardeşliğe geldiğinde düşman ilan edilmeleri çok yanlış bir durum.

            Dilerseniz olayı biraz detaylandıralım bu şehirde Yeşilyurt ailesi ile ilgili aleyhte haber yapan bizden başka bir gazete yoktur ve asla da olamaz, bu insanları ne kadar tenkit ettiğimi bilmeyen yoktur, ancak Samsunspor kulübü ile ilgili bu ailenin verdiği desteği bu şehirde bilmeyen var mı? Sıkışan bu aileyi buluyor, peki bu şehirde yaşayan ve hali vakti çok iyi olan insanlar bu güne kadar bu kulübe ne kadar destek olmuşlar bir bakalım. Bırakın destek olmayı adamlar kulüp yöneticisi oldukları dönemde sırf kulübe haciz gelmesin diye göstermelik olarak koydukları temlikleri nasıl paraya çevirdiklerini hepimiz gördük, ben de yazdım. Bu şehrin en büyük iş adamlarından olduğunu söyleyen soğancıların, Mazhar Başoğlu"nun, Hüseyin Başgöl"ün  kulüpten hakları olmadığı halde aldıkları milyonlarca lirayı eleştirmeyenlerin Erkut Tutu"yu eleştirmeye hiç hakkı yoktur. Bir şeye tepki verirken neden verdiğini, ne kadar haklı olduğunu, kulübe gerçek dost kimlerin olduğunu bilmeyenlerin verdiği tepkiyi ciddiye almamak gerek. Erkut Tutu"yu kulübü taşıdığı yerden ve samimi itiraflarından ötürü tebrik ediyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR