Erkekler dikkat!

Erkeklerin önemli bir sorunu olan iyi huylu prostat büyümesi artık Gren Light  ( yeşil ışık)  laser yöntemi ile de tedavi edilmektedir.

Erkeklerin üçte birinde 50 yaşından sonra büyümeye başlayan prostat bezi bazı insanlarda ileri derecede idrar boşaltma güçlüğüne neden olur ve ameliyat gerektirir. Yıllardır açık ve kapalı ( TUR) denilen yöntemle tedavi edilen bu hastalık artık Green Light ( yeşil ışık)  lazer tedavisiyle daha rahat ve daha kısa sürede ameliyat edilmektedir.

Bu yöntemle hastalar aynı gün ameliyat olmakta, genel anesteziye ihtiyaç olmamaktadır. Ameliyat esnasında ve sonrasında hemen hemen hiç kanama olmamaktadır.

Green Light ( yeşil ışık)  lazer yöntemi ciddi kalp hastalılarında, kalp pili takılı olanlarda, koroner damar stenti olanlarda, kronik karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlarda güvenle uygulanabilmektedir.

Green Light ( yeşil ışık) lazer tedavisi prostat kanseri olmayan tüm hastalarda uygulanabilmektedir. Prostat kanseri günümüzde kan tetkikleri (  PSA )  ve biyopsiyle teşhis edilebilmektedir.

GREEN Light ( yeşil ışık)  lazer tedavisinin önemli bir avantajı da diğer yöntemlerde görülebilen ameliyat sonrası cinsel fonksiyon bozukluklarının hemen hemen hiç olmamasıdır. Hastalar Green Light lazer tedavisi sonrası 15 gün sonra cinsel yaşamlarına devam edebilmektedir.

Günümüzde hastalıkların kısa sürede teşhisi ve kısa sürede tedavilerinin yapılması, hastaların erkenden hastane ortamından ayrılabilmesi ve tedavi sonrası en erken dönemde günlük yaşama dönebilmesi önemli hale gelmiştir.

İyi huylu prostat büyümesinde Green Light lazer tedavisiyle hastalar 12 saat gibi kısa bir sürede hastanede kalmakta ve daha sonra taburcu edilmektedir.

Bu yöntemde hastanede kalış süresinin kısa olması hastanın ameliyat olma psikolojisinden erkenden kurtulma iş- güç kaybının en az olması ve ameliyat sonrası yan etkilerinin minimum olması önemli bir avantajdır ve Green Light  (yeşil ışık) lazer tedavisini daha güncel hale getirmiştir..

  HERKESE SAGLIKLI BİR YAŞAM DİLİYORUM…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR