Eric Ahmet şeker hastalığından kurtuldu

Eric Ahmet şeker hastalığından kurtuldu
Avustralya'da yaşayan Eric Ahmet (66) isimli hasta, Samsun'da Tip 2 Diyabet şeker ameliyatı olarak sağlığına kavuştu.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, sağlık turizmine katkılar sağlamaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından gelen yabancı hastalar, hastaneyi tercih ederek şifa buluyorlar. Tip 2 diyabet (Şeker) hastalığının tedavisi konusunda aldığı başarılı sonuçlarla sadece Türkiye’den değil dünyanın dört bir yanından gelen hastalara umut olmaya devam eden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri sağlık turizmine de önemli katkılar sağlaya devam ediyor. 

Bu anlamda Avusturalya’dan gelen Tip 2 diyabet şeker hastası 66 yaşındaki Eric Ahmet, Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel tarafından ameliyat edildi."Bizimle bir yolu daha var" çağrısıyla artık insanların bilinçli haline geldiğini tedavi olmak için kendilerine başvurduklarını belirten Op. Dr. Kerim Güzel, "Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, metabolik cerrahisi ameliyatları konusunda dünyanın birçok ülkelerinden ve Türkiye’nin diğer illerinden hasta kabul etmektedir. Bu merkezde tip 2 şeker hastalığı tedavisi konusunda tüm insanlığa hizmet sunmaktadır. Bu konuda bize yurt dışından gelen hastalarımız var. Özellikle Balkanlar’dan gelen hastalarımız var. Eric bey bize gelmeden önce kroner bypass ameliyatı olmuş. Eric beye gerçekleştirdiğimiz kapalı ameliyat neticesinde, 4 delikten karnına girerek kapalı ameliyat olduğu için fazla bir ağrı ve sızısı olmamakta. Yurt dışından gelen hastalarımızı hemen evlerine göndermiyoruz biz burada hemen hemen 5 gün misafir ediyoruz, Samsun’u gezdiriyoruz. Bu anlamda ilimize sağlık turizmi konusunda da büyük destek sağlıyoruz" dedi.
Ameliyat olmadan önceki sıkıntılarını anlatan Avusturalya'lı Eric Ahmet, "Ameliyat olmadan şekerim çok yüksekti, tansiyonum vardı. Böbreklerimden sıkıntılar çekiyordum. Ayaklarım şişerdi ve kolestrolümde vardı. Bu tür rahatsızlıklarım beni etkiliyordu, torunlarımla oyun oynayıp eğlenemiyordum, çabuk yoruluyordum. Hemen sinirlenirdim. Ama ameliyattan sonra şimdi çok iyiyim. Saydıklarımın hiçbiri kalmadı. Ayaklarımın şişikliği olsun, şekerimin yükselmesi olsun hepsi geçti. İlaçlarımı ve insülin kullanmayı bıraktım. Büyük Anadolu Hastanesi bize çok faydalı oldu."dedi. Şeker ameliyatını internetten duyduğunu ve ameliyat olmaya karar vediğini söyleyen hasta Ahmet, "Avusturalya'da biri bana dedi şeker hastalığı ameliyatı var arkadaşı da olmuş, kendisine önce inanmadım. 1 buçuk sene sonra biri daha ameliyat olmuş ve bize anlattı. Bizde araştırmalar yaptık, geldik birde hocamız Kerim beyi görelim dedik. Daha sonra bizi muayene ettikten sonra beni ameliyata uygun buldu. Ve ameliyat oldum. Kerim Güzel hocamıza ve Büyük Anadolu Hastanesi'ne çok teşekkür ederim.Şimdi arkadaşlarım soruyor ameliyat nasıl geçti nasıl oldu diye. Hepsine ameliyatı tavsiye edip anlattım. "şeklinde konuştu.

Enes Bahadır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.