ERHAN USTA VATANDAŞLARI DİNLEDİ

ERHAN USTA VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Samsun'da teşkilatları dolaşan ve partililer ile bir araya gelen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta vatandaşın sorunlarını dinledi

Bayram tebrikleri ve bir dizi ziyaret kapsamında Samsun'a gelerek teşkilatları ziyaret eden MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta; "Fetö operasyonları kapsamında yapılan görevden uzaklaştırma ve meslekten atılma olaylarında hukuksuzluk yaşanıyor" dedi.

Teşkilat ziyaretleri sonrası bir açıklama yapan Usta, Her ilçede fetö olayları kapsamında bir çok vatandaşın FETÖ terör örgütüyle ilişkilendirilerek ailelerinde cezalandırıldığını belirtti.Usta; "Baştan son hukuk dışı uygulamalar var, suçun tanımı tam olarak netleşmiş değildir. 17/25 Aralık bir başlangıç olarak kabul edildiğinde bankalar veya sendikalar neden kapatma yoluna gidilmemiştir. Şuan hükümetin uyguladığı politika ile suçluların yanında masum insanlar ve hatta ailelerde cezalandırılmaktadır. Toplumda bu kadar çok mağdur insan yaratılması ilerleyen zamanlarda ülkemiz için büyük sorunlar yaratacaktır. Suç ferdidir bir insanın ailesinden biri suçlu diye tüm aileye ceza verilemez" dedi.

Suç Ferdidir Aile Bireylerini Cezalandırmak Ülkemizde Telafisi Olmayan Yaralar Açacaktır
Ziyaretler kapsamında kendisine bildirilen konular hakkında örnekler veren MHP Samsun Milletvekili Usta; "Genel Başkanımızın kesin talimatı var partilimiz veya partilimiz olmayan herkes İlçe teşkilatlarımız veya il başkanlığımıza gelmesi halinde sorunlarını dinlenerek, fetö ile bağlantılı olmayıp mağdur olanların dosyaları il başkanlığımız tarafından genel merkezimizde bulunan komisyonumuza her hafta düzenli olarak teslim edilmektedir. Ziyaretlerimizde çok örneklerle karşılaştık, bizim bölgemiz Samsun'da veya bildiğimiz duyduğumuz hiç bir yerde oluşturulmaya çalışıldığı gibi bir ülkücü kıyımı yoktur. Hükümetin uyguladığı politikalar bir çok insanı mağdur etmektedir. Hiç açığa bile alınmadan mesleğinden atılan insanlar var. Örnek verirsek bir polis memuru meslekten atılmış kazanç kapısı yok, çocuğu hasta ve düzenli olarak ilaç alması lazım, çocuğa yeşil kart babasından dolayı verilmiyor, suç ferdidir aile bireylerini cezalandırmak Ülkemizde telafisi olmayan yaralar açacaktır.  Teşkilatımızda her kademede görev almış ülkücü bir kardeşimizin oğlu Askeri Hakim, Türkiye'de 401 tane askeri hakim bulunduğu söylendi, 15 Mart Darbe girişimi sonrası fetöcüler 400'ünü bir liste oluşturup Türkiye genelinde bölgelere atanacaklar arasında bilerek veya bilmeyerek yazmışlar, listenin aslı var veya bilerek toplumu germek suçsuz insanları da zan altında bırakmak amaçlı yazılmış bilmiyoruz. 400'ü birden tutuklanıyor. Aile çocukla görüşmek için her yolu deniyor, 15 gün sonra görüşme imkanı bulduklarında askeri hakim 15 kilo vermiş, baba ben intihar edeceğim, üzerimize atılan suçları hazmedemiyorum, PKK'lılara bile bizden daha iyi davranıyorlar onlara 4 kap yemek bize ise 1 kap yemek veriyorlar diye anlattı babası ve ekledi "Çocuğuma bir şey olursa biz yaşayamayız" gerekirse canlı bomba oluruz. Düşünün ülkesini çok seven bir babanın oğlu için geldiği durumu.  Bu Tür olayların örneklerini çoğaltabiliriz. Çok uzun zamandır devletten onaylı bir bankada parası bulunanlar, cemaatle ilgisi olmamasına rağmen sendikaya üye olanlar, komşusuyla ortak internet kullandığı için bylook programı indirdi diye alınanlar, kişisel husumetleri yüzünden personelini acımasızca işten atanlar. " dedi.

Hiç Bir Suçu Bulunmadığı Kanaatine Varsa Bile Savcılar Vatandaşı Salamıyor
Sözlerine devam eden Usta savcılarında adil karar veremediğini belirterek; "Hiç bir suçu bulunmadığı kanaatine varsa bile savcılar vatandaşı salamıyor.  Bir savcı suçsuz gördüğü bir kaç kişiyi saldı diye baş savcı tarafından odasına çağrıldığı, ihtar edildiği ve salmalara devam ederse ifade verme koltuğunda kendisinde oturabileceğinin söylemesi üzerine gelen her vatandaşı tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiği söylenmektedir. Bir cemaate mensup masum dinini yaşamak isteyen bir vatandaş ile bu yapının hiyerarşik yapısı içinde görev alan bir tutulamaz" dedi.

Yaşın Yanında Kuru Yanmasın Diye Sürekli Hükümeti Uyarıyoruz
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta; "Vatandaş mağdur edilmemeli yaşın yanında kuru yanmasın diye sürekli hükümeti uyarıyoruz. Komisyonumuzda elimize gelen bize verilen dosyalar ile haftalık olarak hükümet kanadına verilmektedir. AKP Hükümeti gözaltına alımlar ve meslekten ihraç etmelerde daha dikkatli olursa aileleri de kattığımız zaman 1 milyonu bulacak rakamlarda mağdur yaratılması ülkemizin 30 yılına daha mağ olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.