Erhan Usta AKP Korkutma Siyaseti Yapıyor

Erhan Usta AKP Korkutma Siyaseti Yapıyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanlığı, Salıpazarı ilçesinde düzenlenen törenle milletvekili adaylarını tanıttı.

MHP Samsun İl Başkanlığı 07 Haziran’da gerçekleşecek genel seçimlerinde adaylarını ilçelere  tanıtmak için düzenlediği aday tanıtım toplantıları kapsamında Salıpazarı ilçesine geldiler.

Adaylar tanıtımları kapsamında konuşma yapan MHP 1. Sıra Samsun Milletvekili Erhan Usta ekonomik konularda halkı bilgilendirdi.

Türkiye ekonomisi üzerine konuşan Usta, ülkenin şuan ki durumu ve çözüm önerilerini halka anlattı. 3 mayıs tarihinde açıklanacak MHP politikaları hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

"SAHADA KORKUTULARAK SİYASET YAPILIYOR"

Genel merkez çalışmaları dışında ilçe ziyaretlerinde gördüğü olayları anlatan Erhan Usta, ilçelerde ve köylerde halkımıza Biz gidersek borçlarınız artar düşüncesiyle korkutma siyaseti yapıldığına değinerek; “Bu İnsanları gelirinin %55 i kadar borca saplantıracaksınız. Ondan sonra köy köy dolaşıp, kahve kahve dolaşıp biz gidersek bu borçlar ödenemez Türkiye’de kriz çıkar işte borcunuz katlanır diye propaganda yapacaksınız, böyle çirkin bir siyaset olmaz. Yani insanları borç batağına sokacak bir ekonomi yönetimi kapacaksınız ondan sonrada bunu insanların başında kılıç gibi tutarak biz gidersek siz perişan olursunuz diye siyaset yapacaksınız. Hiç birşey olmaz arkadaşlar, bunu bütün samimiyetimle söylüyorum 26 yıl devlette çalışan biri olarak 2 ayda siyasetçi olunmuyor. Bunu bir teknisyen olarak söylüyorum. Bu hükümetin bu tavrı veya bu günkü ülkedeki yönetim tarzı devam ederse ülke ciddi bir krize sürüklenir zaten kriz var. Herkes krizi aslında evinde mutfağında hissediyor ama evin her yerinde televizyon olunca sürekli şu enpoze ediliyor durumumuz çok iyi durumumuz çok iyi herkes şunu düşünüyor. Benim durumum kötü ama milletin durumu iyi herhalde televizyonlar bunu söyleyip duruyor.

"FAİZİN ARTMASI DİYE BİRŞEY OLAMAZ"

 Köylünün borcu var değimli, tarım krediye borcu var Ziraat Bankasına Borcu var efendim biz gidersek faizler yükselir borcunuz katlar böyle bir şey yok. Zaten tarım kredilerinde faiz sabittir, sabit olan faizin artması diye birşey olmaz yani bunlar gittiği zaman zaten bir şey olmayacak bekli daha da düzelecek o ayrı bir konu. Ama bu öyle bir yalan ki hani kuyruklu yalan derler ya aynen öyle iki tür yalan bir bu hükümet gidince işler bozulmayacak işler düzelecek. Daha düzen kadar bu ekonomi yönetiminde devletin bir teknisyeni olarak siyasetçi olarak değil karar alan bu işlere akıl yoran bu işlerde ülkemizi dünyada temsil eden defalarca yurtdışında da heyet başkanlığı yaptım. IMF’de Dünya bankası toplantılarında heyet başkanı olarak Türkiye’yi temsil ettim, Türkiye’yi orada savunduk, yaptığımız işleri anlattık veya Türkiye’nin meselelerini oralarda konuştuk. Yani biz bu işi bilen bir insanız. Şuan ki yönetim tarzı ile Türkiye’nin gideceği bir yer kalmadı aslında, bu meseleleri çözecek yetenekteyiz kapasitedeyiz, efendim biz gidersek sosyal yardımlar kesilir, esas siz kalırsanız sosyal yardımlar kesilecek, niye kesilecek üretmeyen bir ekonomi gelir yaratamaz. gelir yaratmayan bir ekonomisi ise vatandaşından vergi alamaz. Bakın geçen gün Maliye Bakanı da itiraf etmek zorunda kaldı, vergi gelirleri düşüyor. Televizyon programlarında uzun uzadıya anlattım. Üretmeyen bir ekonomide vergi toplayamazsınız, vergi toplayamadınız bir ekonomide de harcama yapamazsınız.

"ARTARAK DEVAM EDECEK"

Bu gün ki iktidarın devam etmesi durumunda başlatılan sosyal yardımlar yaşlılık parasından engellilerinin parasına kadar bu paraları vermekte zorlanacaklar. Bu paralar İnşallah MHP iktidarında bırakın kesilmeyi artarak devam edecek. Çünki biz milletimize şunu vaat ediyoruz ekonomiyi yeniden üretir hale getirmek, tarımda üretir hale getirmek, bu gün tarlalar 2002 tarihine göre %30 daha az ekiliyor çiftçi arazisini ekemez hale geldi. Sanayi milli gelir içerisinde sürekli düşüyor. 3 mayısta açıklanacak seçim vaatlerimiz de Türkiye’nin yeniden üretir hale getirecek projeler var, son derece somut ayakları yere basan ve piyasanın kabul edeceği projeler olacaktır. Bunu inşallah 3 mayıstan sonra göreceğiz. Üretim, istihdam sorunlarını Ekonomi bilimi varsa bu bilim altında çözeceğiz. Madem bu kadar kolaysa bunu neden millet yapmıyor derseniz bu ülkeyi iyi sevmek gerekiyor. Kendinizi sevmekten ziyade ülkeyi sevmek gerekiyor. Ülke için risk almak gerekiyor. Ülke için reform yapmak gerekiyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum