Ergenekon ve Ezoterizm

 

                   Ergenekon iddianamesi yayınlanınca örgütün tek tek yapılanması da ortaya çıkmaya başladı.Sanki tanrısal bir yapılanma modeli üzerine kurulduğu görülen Ergenekon ,iddianamenin ilerleyen sayfalarında adeta bu düşünceyi doğrulamaktadır.
                    İddianamenin 120.sayfasında ve devamın da şöyle denmektedir.
""Agarta"nın Bilgi İşlem ve Uygulama Merkezi olan ERGENEKON"un işlevi çok özel zamanlarda ortaya çıkar.......Bu mesajlar Bozkurt sembolü ile verilir.Yol göstericiliğin yanında bazı aralarda yardımlarını bir ilahilikle bu millete rahmet olarak verilir.Bu Tanrısal Oluşumun Gerçek Yönüdür.
                    Agarta"da bu sistemin gönderilişi ve hazırlanışı üç kişilik bir Ruhsal İdari Evrim Üstatları tarafından Türkiye"de (Anadolu topraklarında) yedi kişiye ulaştırılır.Bu Ökült ve Ezoterik Bir Öğretidir.Bu evrimsel üstatlarının adı TÜRK"tür.Tanrı"yı Türk kelimeleriyle anlatan ezoterik bilgi çok az inisiye bilmektedir.Bu sebeple şöyle bir söylemi biz kullanır olduk:
                    ""Çalış didin, çalış yıldızlar kapacaksın,
                       Bir Tanrı"ya bir de Türklüğe tapacaksın.""
                    Böyle bir yapılanma ;daha çok eski ilke dinlerin gizemli ve anlaşılması zor bir yapılanmasına benziyor.Daha önceleri birkaç defa değişik vesilelerle izlediğimiz masonik ritüelleri de  andırıyor sanki.
                    Ayrıca vurgu yapılan ,""Ökült,Ezoterik, inisiye gibi kavramlar daha çok eski teolojik ve felsefi düşüncelerin terminolojisinde yer alan kelimeler olması hasebiyle başka  soruları da beraberinde gündeme taşıyor .
1- Burada vurgu yapılan ilahilikten kastedilen nedir yada hangi dindir.?
2- Üç kişilik Ruhsal İdari Evrim Üstatları kimlerdir ?
3- Ökült ve Ezoterik Öğreti ne  demektir ?
4- Bahsedilen yedi kişi kimlerdir.
5- Burada konu edilen bozkurt ,bu gün bir siyasi hareketin sembolü olan bozkurttan farklı bir varlık mıdır ?
6- Ergenekon"un Şamanizm ile bir bağı var mıdır ?
7- İddianamenin değişik sayfalarında gündeme getirilen Kilise bağlantısının arka planında ne vardır ?
Bu ve buna benzer soruları çoğaltmak mümkündür tabi ki ama biliyoruz ki bu soruların cevabı hiç verilmeyecektir.Sadece beyin fırtınası yapmak suretiyle Ergenekon"un Ezoterik yapılanmasına   bir bakış sergilemek istedim.
                   Anlatılanlara bakıldığında örgütün bir din örgütlenmesi şeklinde yapılandığı gözden kaçmamaktadır.Halbuki ,örgüt içinde belli özel görevlerde isimleri geçen kişileri hatırladığımızda ,bu kişilerin dinle diyanetler alakadar  olmadıklarını bu toplum bilmektedir.Hatta daha da ileri giderek dini değerlere karşı oluşturulan faaliyetler içinde olduklarına şahit olmuşuzdur kaç defa.
                   O zaman şöyle bir teori geliştirmek mümkündür:
""Bu örgüt yapılanmasında yeni bir dini format kullanılmıştır.Bu din, ya Türklerin eski dinlerinden olan Şamanizm,yada son zamanlarda çokça kullanılan karma din düşüncesinden başka bir şey değildir.Bir de kullanılan bu kavramlar Kabala düşüncesini de andırmaktadır.
                     Özetler Ergenekon her geçen gün derinleşerek ve yayılarak ilerlemektedir.Bakalım daha neler ortaya çıkacak ve hangi bağlantılarını konuşur olacağız.
                     Ama her ne olursa olsun ,eğer sonuç toplumumuzun lehine gelişecekse derinleşeceği kadar derinleşsin genişleyeceği kadar genişlesin.Eğer bir çıban olarak görülüyorsa deşilebileceği kadar deşilsin.Kokusu ve görüntüsü herkesi rahatsız etse bile...
                    Bakalım ne olacak.....          

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR