Erdoğan'dan MGK değerlendirmesi: Önlemlerimizi alıyoruz

Erdoğan'dan MGK değerlendirmesi: Önlemlerimizi alıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 buçuk saat süren Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) içeride ve dışarıdaki gelişmeleri görüştüklerini söyledi.

Erdoğan, "Gerek bölücü terör örgütü, gerek diğer terör örgütleri, gerek paralel devlet yapılanması, dışarıda DEAŞ terör örgütü, Suriye'deki, Irak'taki bütün gelişmeler, hepsini çok yakından izliyoruz. Önlemlerimizi de buna göre alıyoruz" dedi.

Esenler'deki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, dış politika ve Milli Güvenli Kurulu toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ve dışarıda bazı çevrelerin Kobani konusunda ısrarlı yaklaşımlarını düşündürücü bulduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin de gayretle bu mücadelede yerlerini aldıklarını söyledi. Erdoğan “Kobani'de şu anda 2 bin savaşçı var ama Kobani'den 200 bin insan nereye geldi. Türkiye'ye geldi, öyle mi? Bunlar başka bir yere gitmedi. Birileri Kobani'den çıkan Kürt vatandaşları alıp ağırlamadı, onlara destek vermedi. Onları yediren, giydiren kim? Türkiye. Şu anda Türkiye'de 1 milyon 600 bin sığınmacı, mülteci var. Şu ana kadar yaptığımız harcama 4 buçuk milyar doları buldu. Türkiye bütün bu harcamaları yaparken 230 bin çadır kent ve konteyner kent kurarken dünyanın bize gönderdiği destek ne biliyor musunuz? 200 milyon dolar. Batı sesi çıkmıyor, Birleşmiş Milletler sesi çıkmıyor. E siz ne işe yarıyorsunuz? Türkiye üzerine düşeni yapıyor ve bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki, 'Türkiye bu işe sessiz kalıyor' Hayır hayır, biz elimizden geleni yapıyoruz. Asıl sessiz kalan sizsiniz. Siz görevinizi yapmıyorsunuz. Türkiye, sınırında cereyan eden bu olaylar karşısında bütün tedbirlerini kendisi alıyor. Türkiye, içeride bakıyorsunuz bazı siyasi partilerin olumsuz yaklaşımlarına rağmen bu tedbirleri alıyor. Kobani üzerinden Türkiye'deki bölücü terör örgütünün temsilcisi durumunda olan siyasi parti kendi tabanını sokağa davet ediyor. Sokakları ateşe verdiler mi? Verdiler. 40 kadar vatandaşımız öldü mü? Öldü. Ve Bunlar ne kazandılar? Ne elde ettiler, sabah akşam Kobani diyenler Kobani için ne yaptılar. Sadece şov yaptılar, ülkeyi kana buladılar. Oyun içinde oyun var. Merak etmeyin, onların hesapları varsa bizim de hesabımız var. Allah'ın da bir hesabı var.” ifadesini kullandı.

Özgür Suriye Ordusu ve Peşmergelerin Türkiye sayesinde önlerinin açılarak Kobani'ye yardım götürdüklerini belirten Erdoğan, Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunarak “Hani 12 ağaç bir yerden sökülüp bir yerlere dikildiği zaman İstanbul'u ateşe verdiler mi, verdiler. Ne dediler? Hala anlamadın mı, mesele ağaç değil. Öyle diyorlardı, şimdi ne diyorlar hala anlamadın mı mesele Kobani değil. Hiç kusura bakmasınlar Türkiye artık bu oyunlara gelmez. Bu tuzağa düşmez, bu algı operasyonlarına fırsat vermez.” dedi.

MGK TOPLANTISI

Perşembe günü yapılan MGK toplantısı ile ilgili değerlendirmeler yapan Erdoğan, toplantıda içeride ve dışarıdaki gelişmeleri görüştüklerini anlatarak “Topraklarımız içinde ve dışında her türlü kötü niyetli faaliyetleri biliyoruz. Her birine karşı da tedbirlerimizi aldık ve alıyoruz. Gerek bölücü terör örgütü, gerek diğer terör örgütleri, gerek paralel devlet yapılanması, dışarıda DEAŞ terör örgütü, Suriye'deki, Irak'taki bütün gelişmeler, hepsini çok yakından izliyoruz. Önlemlerimizi de buna göre alıyoruz.” ifadesini kullandı.

Şiddet eylemleri karşısında daha güçlü tedbirler alınması için Meclis'te yeni bir yasa olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Yeni yasa ile inşallah vandallığın, şımarıklığın yağmacılığın önüne daha güçlü şekilde geçilecek.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.