Erdoğan'a hakaratten 11 ay hapis

Erdoğan'a hakaratten 11 ay hapis
MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li eski meclis üyesi Nuri Özdemir, Recep Tayyip Erdoğan'a başbakanlığı sırasında hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılıp, cezanın açıklanması geriye bırakılarak denetimli serbestlik kararı ver

Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Meclis Üyesi Nuri Özdemir, tekrar kazanamadığı 30 Mart yerel seçimi öncesi bazı CHP milletvekilleri ve başkan adayları birlikte merkez Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesi'nde düzenlenen parti toplantısına katıldı. 15 Mart'ta gerçekleştirilen toplantıda dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Özdemir'in konuşması, toplantıyı izleyen Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün kamerasınca kaydedilip, savcılığa gönderildi. Kayıtları inceleyen Cumhuriyet savcısı, Nuri Özdemir hakkında Erdoğan'a hakaretten Mersin 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı

Özdemir savunmasında, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Bu konuşmayı yaptığımda bir seçim süreci vardı. Bu seçim süreci içerisinde bu konuşmamı bir demokratik tepki ve eleştiri anlamında sarf ettim" dedi.

Savcılık ise konuşmanın demokratik tepki ve eleştiri sınırını aşıp dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığına saldırarak alenen hareket ettiğini iddia etti. Mahkeme, Nuri Özdemir'i Erdoğan'a hakaret' ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, 5 yıl süresince de denetim süresine tabi tutulmasına ve sanığın denetim süresi içerisinde kasten suç işlemesi halinde açıklanması geri bırakılan hükmün açıklanmasına karar verildi.

NE DEMİŞTİ

Mahkemenin 'hakaret' bulunduğunu belirttiği konuşmanın ilgili bölümü şöyle:

"Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki başımızda öyle bir başbakan var ki kendi Adalet Bakanı'na talimat verip, 'Niye bunu böyle yaptın' dediğinde 'Ne yapayım o hakim Alevi'ydi' diyebilecek kadar namussuz. Bunlar bunu diyebilecek kadar namussuz, bizim üzerimizde oynanan oyunların hepiniz farkındasınız." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.