Enkaz altından can kurtaracak köpekler için sınav yapıldı

Enkaz altından can kurtaracak köpekler için sınav yapıldı
BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) düzenlenen 'Köpekli arama timi yeterlilik sınavı' Samsun'da yapılmaya başlandı. 9- 27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek sınava toplam 36 canlı insan arama köpeği katılacak.

Sınavda başarılı olan köpeklere, enkazlarda canlı araması yaptırılabilmelerini sağlayacak sertifika verileceği belirtildi.

AFAD tarafından Köpekli Arama Timi Çalışma ve Sınavı Yönetmeliği gereğince Türkiye'deki köpekli arama timlerinin iki yılda bir düzenlenen 'Köpekli arama timi yeterlilik sınavı' bu yıl Samsun'da gerçekleştirilmeye başlandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Kurupelit Kampüsü’nde belirlenen alanda yapılan sınavın 9- 27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi. Toplam 36 köpeğin katılacağı sınavın ilk gününde 9 köpek hazırlanan parkur alanındaki sınava eğiticileriyle birlikte katıldı.

AKREDİTE OLACAKLAR

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Yusuf Aysu, Türkiye'deki köpekli arama timlerinin iki yılda bir düzenlenen yeterlilik sınavına katıldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Köpekli Arama Timleri Sınav Komisyonu’nun 2015- 2017 dönemi içerisinde Samsun Valiliği sorumluluğunda kurulmasına karar verildi. Komisyonumuzda Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Samsun, Afyon ve Bursa Valilikleri İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri bulunmaktadır. Sınav Komisyonu üyelerinin değerlendirmesi neticesinde başarılı olan köpeklerimiz, bundan sonra ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda enkazlarda canlı arama görevlerini yerine getirecekler. Başarılı olan köpeklere sertifika verilecek ve akredite edilmiş olacaklar."  DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.