Engelsiz Terme İçin Düzenleme

Engelsiz Terme İçin Düzenleme
Terme Belediyesi engelli bireylerin cadde ve sokaklarda sıkıntı yaşamaması için bir takım düzenlemeler yaptı. Belediye, engelli vatandaşlar için şehrin birçok noktasına araç park yeri tahsis ediyor.

Sosyal belediyecilik çalışmaları ile örnek projelere imza atan Terme Belediyesi, engelli vatandaşları unutmuyor. Belediye tarafından ilçenin değişik bölgelerinde, yeniden düzenlenen cadde ve sokaklarda engelli araçları için otopark yeri belirleniyor.

“SADECE ONLARA ÖZEL”

Yollar yapıldıkça engellilere yönelik otopark alanı belirleme çalışmasının devam edeceğini belirten Başkan Kul engelli park alanlarının sadece onlara özel olduğunu ifade etti. Günlük hayatta zorluklarla boğuşan engellilerin park yerlerini işgal etmenin büyük yanlış olduğunu vurgulayan Kul “Toplumun yüzde 12’sini oluşturan kesimin sosyal ve ekonomik hayata katılımı için de özel proje ve çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar birçok engelli kardeşimize hayırseverlerimizin de katkıları ile tekerlekli sandalye dağıtarak hayatlarına dokunduk. Her alanda yaptığımız çalışmalarda onları unutmuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir” dedi.

“TOPLUM OLARAK İKAZ EDİLMELİ”

Terme Belediyesi'nin engellilere yönelik hayata geçirdiği çalışmaları beğendiklerini ileten vatandaşlar, bu doğrultuda engelli park yerlerine park eden araç sahiplerinin toplum olarak da ikaz edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.