ENGELSİZ ŞEHİR HEDEFİNE DOĞRU

ENGELSİZ ŞEHİR HEDEFİNE DOĞRU
Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Terme Belediyesi ve Terme Engelliler Derneği (TED) işbirliği ile program düzenlendi.

Terme Belediyesi, ’İnsan değerlidir’ anlayışıyla sürdürdüğü sosyal belediyecilik çalışmalarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü unutmadı. Terme Belediyesi ve TED işbirliği ile ilçenin Büyükatlas düğün salonunda bir program düzenlendi. Gerçekleşen etkinliğe Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Kökten, AK Parti ilçe başkanı İbrahim Ar, Sivil ve kamu kurumlarının temsilcileri ile Termeli engelliler ve aileleri katıldı. 

KÖKTEN’DEN BAŞKAN KUL’A TEŞEKKÜR
Programda bir konuşma yaparak Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a teşekkür eden TED Başkanı Ahmet Kökten, “Terme Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul’un yardımlarıyla ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza manuel tekerlekli sandalye ve akülü araç sağlanarak dışarıya çıkamayan engelli kardeşlerimizin dışarıya çıkması sağlanmıştır. Ayrıca derneğimiz zor şartlar altında faaliyetlerini sürdürürken, sayın başkanımız tarafından doğalgazı ile birlikte bizlere yeni bir dernek binası temini yapıldı. Böylelikle faaliyetlerimizi daha aktif olarak yapmamıza katkı sağlayarak her daim destek olmalarından ve desteklerine devam etmelerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ederek şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

2-026.jpg

ENGELSİZ ŞEHİR HEDEFİNE DOĞRU
Öncelikli hedeflerinin engelsiz bir şehir olduğuna vurgu yaparak bu çerçevede çalışmalar yaptıklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Fiziksel engeller var ama asıl engel sevgisizlik. Bu toplumda her birey hangi şartlarda olursa olsun toplumun nimetlerinden eşit olarak faydalanabilmeli ve eşit olarak yararlanabilmeli ve her türlü ihtiyaca da erişebilmelidir. Termemiz için koyduğumuz hedeflerden biri engelsiz şehir ve erişilebilir bir şehir olmasıdır. Erişmek sadece fiziksel anlamda değil istediğiniz anda istediğiniz kurumlara istediğiniz kişilere engelsiz bir şekilde ulaşmamız gerekir. El birliği ile gönül gönüle sizlerle beraber Termemizi sadece fiziksel sağlığı yerinde olan insanlar için değil herkes için yaşanabilir, mutlu ve Termeli olmaktan gurur duyduğu bir şehir yapmak için biz elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

12-004.jpg

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ
AK Parti belediyeciliğiyle engellilerin aile yaşamından sosyal yaşamına, istihdamından sosyal güvenliğine kadar birçok alanda iyileştirmeler yapıldığını sözlerine ekleyen Kul, “AK Parti hükümetleri olarak ve gerekse yerel yönetimler nezdinde engellilerimizin hayata katılmaları için devrim niteliğinde adımlar atıldı. Bizlerde yerel yönetim olarak bu şehirde bir uçtan bir uca benim görme engelli ya da yürüme engelli kardeşim kendi başına gidebilmeli dedik. 5 yılda önemli mesafeler kat ederek çalışmalarını tamamladığımız cadde ve sokakları o hale getirdik. Çünkü biz sadece hizmet belediyeciliği değil gönül belediyeciliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Programda Terme Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sunarken, canlı müzik ile devam eden programda Terme’li engelliler ve aileleri eğlendiler. Etkinliğe katılan herkese karanfil dağıtan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’da oyun talebini geri çevirmeyerek oynayanlara eşlik etti, salondan alkış aldı.

11-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.