ENGELLİLERİ HAYATA BAĞLAMALIYIZ

ENGELLİLERİ HAYATA BAĞLAMALIYIZ
Sağlık –Sen Şube Başkanı İlhan Öksüz , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında...

Bedensel veya ruhsal engelli olan insanların; her insanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olmalıyız, engelli kardeşlerimize acımak yerine onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamalarını kolaylaştırarak onların önündeki engelleri kaldırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız.”dedi.
KAZALARDA İLK YARDIMIN ÖNEMİ
İnsanın engelli olmasına neden olan hastalık veya kazalardan sonra hemen önlem alınmalıdır. Trafik veya iş kazalarında ilk yardımın önemini vurgulayan İlhan ÖKSÜZ, “Kazalardaki yaralıya ilk yardım uygulamalıyız, sağlık personelinin olay yerine intikalinden sonra yaralı en yakın sağlık kurumuna ulaştırılmalıdır. Hastanelerin acil servislerinde günün her saatinde mutlaka bir doktor görevli olarak bulunmaktadır.” diye konuştu.
YENİ DÜZENLEMELER YAPILMALI
Öksüz, “Engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını sürdürebilmesi için çalışıp para kazanmalarının gerektiği, çalışmak her insan gibi engelli kardeşlerimizi de mutlu eder ve yaşama sımsıkı sarılmalarını sağlar. İşyeri çalışma ortamında engelliler için fiziki şartların uygun olmaması, işverenin engelli çalışandan verim alamayacağını düşünmesi, gibi faktörler engelli çalışanlarımızın çalışma hayatında yer almalarının önüne geçebilmektedir. Engelli çalışanlarımızın çalışma hayatında karşılaştığı fiziki ve manevi olumsuzlukların ortadan kaldırılması için acilen düzenlemeler yapılmalıdır.”temennisinde bulundu.
YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ
Engelli çalışanların özlük haklarına da değinen Öksüz,”Engelli çalışanlarımızın özlük hakları genişletilmeli, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında engelli çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır. Dünyada hiçbir kimsenin isteyerek engelli olmadığını unutmayalım. Engellilere yolda geçitlerde ve taşıtlarda yardımcı olarak yaşamlarını kolaylaştıralım. Unutmayalım ki yaşamımızın bir yerinde, bir nedenle biz de engelli olabiliriz.”dedi.



İlhan ÖKSÜZ
Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.