ENGELLİLERE İSTİHDAM KATKISI

ENGELLİLERE İSTİHDAM KATKISI
Taşçı’dan engellilere ‘istihdam’ katkısı Kendileri üretip, kendileri satacaklar

Atakum Belediyesi tarafından engelli çocuk ve gençlere yönelik başlatılan takı tasarım kursunu, Zafer Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu öğrencileriyle buluşturan Başkan Taşçı, “Engelli çocuklarımız ve gençlerimiz, takı tasarım kursları aracılığı el yeteneklerini geliştirecek bu sayede kendilerine ekonomik bir kazanç imkanı sağlamış olacaklar” dedi.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ile Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinin işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, engelli çocuklara ve gençlere yönelik takı tasarım kursu verilmeye başlandı. Proje kapsamında ilk olarak Atakum İlçesinde bulunan Zafer Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulunda başlatılan kursların ilk gününde Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, engelli çocuklarla ve gençlerle buluştu.

Engellilerin sosyal hayat içerisinde hak ettikleri yeri ulaşmasını ve ekonomik olarak bir güç sahibi olmalarını hedeflediklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi olarak engellilerimizin her zaman yanındayız. Bu anlamda Yaşam Parkımız başta olmak üzere Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezimiz, Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezimiz aracılığıyla engellilerimize ulaşıyoruz. Sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin yanı sıra istihdama yönelik adımlar atıyoruz. Bu adımların en önemlilerinden birisini de bugün başlatmış olduk. Engelli çocuklarımız ve gençlerimiz, takı tasarım kursları aracılığı el yeteneklerini geliştirecek bu sayede kendilerine ekonomik bir kazanç imkanı sağlamış olacaklar” dedi.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından hayata geçirilen ve Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi öğretici ve gönüllülerinin katkılarıyla başlayan kursun önemine dikkat çeken Başkan Taşçı, “Çocuklarımız burada düzenli bir eğitim ile takı tasarımı ve üretimi yapabilecek seviyeye ulaşacak. Bir süre sonra da ürettikleri takıları, Atakum Belediyesi Engelli Satış Noktalarımızdan satışa çıkaracak ve gelir elde edecek. Engellilerle ilgili bolca empati içeren cümle kurmak yerine ortaya somut bir şeyler koymanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız bu kurslarımızı, ilçemizin dört bir yanındaki engelli çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşacak şekilde planlıyoruz. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz. Atakum Belediyesi olarak engellilerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Zafer Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Resul Aygün, Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ile Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi öğretici ve gönüllüleri, engelli çocuk ve gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çekindi. Başkan Taşçı, takı tasarımı kursu gören engellilerle bileklik ve kolye yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.