Engelli öğrencilerin tercihi OMÜ

Engelli öğrencilerin tercihi OMÜ
OMÜ, Türkiye’de örgün eğitimde engelli bireylerin eğitim aldığı üniversiteler arasında ilk sırada yer aldı.

Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi Projesi, çeşitli üniversitelerde öğrenim gören farklı engel gruplarından öğrencilerin katılımıyla gerçekleşiyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 748 engelli öğrenci ile Türkiye’de örgün eğitimde engelli bireylerin eğitim aldığı üniversiteler arasında ilk sırada yer alıyor. 

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, 3 Aralık tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmesinin üzerinden 25 yıl geçtiğini hatırlatarak; engelli bireylerin ayrıcalık değil haklarını talep ettiğini vurguladı. 

ERİŞİM OLANAKLARI ARTINCA BAŞVURU 2 KATINA ÇIKTI
Erişimde yeterli olanaklar sağlandığında engellerin birer birer ortadan kalktığını belirten Koyunsağan, “Engelli bireylerin haklarının bilincinde olması ve toplumda engellilerle ilgili farkındalığın artması pek çok alanda güzel gelişmeler sağlıyor. Örneğin, engelli öğrencilerin haklarının farkında bireyler olarak taleplerini dile getirmesi ile hem ders materyallerine hem de eğitim kurumlarına erişimleri önemli ölçüde arttı. Bu alandaki çalışmalar ve artan toplumsal farkındalık sayesinde de üniversite sınavına başvuran engelli öğrenci sayısının 2014 - 2017 yılları arasında neredeyse 2 katına çıktığını görüyoruz."

ENGELLİLERİN TERCİHİNDE SAMSUN YER ALIYOR
Sabancı Vakfı Hibe Programları tarafından desteklenen ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği ile Engelsiz ODTÜ Topluluğu ortaklığında yürütülen Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi Projesi, çeşitli üniversitelerde öğrenim gören farklı engel gruplarından öğrencilerin katılımıyla gerçekleşiyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 748 engelli öğrenci ile Türkiye’de örgün eğitimde engelli bireylerin eğitim aldığı üniversiteler arasında ilk sırada yer alıyor. Engelli öğrencilerin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni tercih etmesinde, proje kapsamında hayata geçirilen engelsiz kütüphane salonu, engelli öğrenciler eğitim, usul ve esasları yönergesinin çıkarılması gibi çalışmaların önemli katkısı bulunuyor. 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.