ENGELLİ AÇILIMI

Bu haftaki konumuz 10- 16 mayıs engelliler haftası olması nedeniyle engelli yurttaşlara yönelik ne gibi değişiklikler yapıldı neler yapılabilirdi yapılan düzenlemelerin ne kadarı hayata geçirildi .

Engellilerimize ne kadarı yansıdı ve toplumun içerisinde engellilerimizin yerini kısa kısa sizlerle paylaşacaktık ta ki HATAY reyhanlı da patlayan bombalara kadar .

Biz engelliler şahsım adına da söylüyorum aşırı duyarlıyız belki de .

Bombaları duyduk millet olarak kendimizden vaz geçtik gönüller kalpler hep birlikte HATAY reyhanlı da attı daha önce arap baharı denilince patlayan bombalar akla gelir bugün sınırlarımız içinde patlayan 2 bomba kaybolan canları duyunca kendimizden vazgeçtik.

Ne oluyoruz dedik hep birlikte ancak olay çok büyük ve çok taze onun içindir ki pek bir şey söylemeye gelmez ancak bir günde olsa yas ilan edilmeliydi bu hunharca saldırıya karşı tek yürek ve bütünlüğümüzü göstermemiz için diye düşündüm sadece .

Tekrar dönelim mi engellilerimize yönelik yapılan düzenlemelere bu gün erişilebilir ve ulaşılabilirliği çevre düzenlemelerinin engellilerimize yönelik düzenlemelerini görünce mutlu olmamak elde değil .

Engellilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmekten yana olduğu gibi yaşam kalitesini de yükseltmek için gayret gösterildiği açıktır ancak yapılan düzenlemeler alınan kararlar tek başına yetmediği de görülmüş tür .

benim engelli açılı mı adı verdiğim açılımın toplumun engelliye karşı duyarlılığını tartışmak değil engelliye yaklaşımını n bilinmemesi .

ta ki bu ailede başlar ötekileştirmek ancak devletin engelliye yönelik destekleri engelli aileye engellinin kabulünü kolaylaştırmış ve farkındalılığı nı göstermiştir .

birey olma acımadan yaklaşma belli bir gelire sahip olması aile için de olduğu gibi toplumda da kaliteli yaşama bir adım yaklaşımı olmuştur .

yeni yerleşim mekanlarında çevre düzenlemelerinde kamu binalarında engelliye yönelik çalışmalar ve düzenlemeler sevindiricidir .

her ne kadar eksikleri olsa da taktir edersiniz ki iş adımların atılması gerisi biz vatandaşların ve toplumun bilgilenmesi ve kabulünden geçer .

toplum olarak birbirimizi tanımadığımız engellilerimize yönelik yaklaşımlarımızda da görüldüğü gibi açıktır ancak bu düzenlemeler bu yaklaşımlar pozitif birer adım haklarımızı bilmek haklarımızı araştırmak var olan düzenlemeleri korumak ve hayata geçirmek her yurttaşın olduğu gibi biz engellilere ve engelli sivil toplum örgütlerine düştüğü gibi bireysel olarak bizlere de düşer .

hak aramak vatandaşlık bilincine erişmek bir arada yaşamanın bedeli olduğu gibi .

bir arada birlikte yaşamanın engellisiyle engelsiziyle öncelikle kendi haklarımızı bilmemiz gerektiği kadar karşımızdaki insanlarında yani komşularımızın da belli haklara sahip olduğunu bilmekten ve kabulünden geçer diye düşünüyorum .

HATAY reyhan lı da patlayan bombalardan yaşamını yitiren yurttaşlarımıza HAKTAALA dan rahmet yakın ailelerine şahsım ve siz değerli okuyucularımız adına başsağlığı dilerim .

Düşen f16 uçağımızın pilotunun yaşamını yitirmesinden ötürü pilotumuza ALLAHTAN rahmet ve ailesine sabırlar dilerim .

Milletimizin başı sağ olsun .

Saygılar sevgiler benden terörsüz bombasız hunharca katliamların olmadığı kendimizin haklarının olduğu kadar başkalarının da haklarının olduğuna inanmak ve herkeziN birbirine saygı ve sevgi gösterdiği bireysel çıkar ve menfaatların düşünülmediği yalanların söylenmediği bana neciliğin olmadığı güzel yarınlarda siz değerli okuyucularımızın olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR