EN ZORU ŞEHİT CENAZELERİ

EN ZORU ŞEHİT CENAZELERİ
İmamın en zor görevi şehit cenazeleri

 SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nde görevli imam Hasan Demir, en zor görevin, şehit cenazelerini kaldırmak olduğunu söyledi. Demir, "İnsansın, görev yapacaksın herkes ağlıyor. Elbette etkileniyor insan. Lakin bir görev yapıyorum ağlayacaksın ama köşede ağlayacaksın. İçimize döküyoruz" dedi.

Samsun'da 33 yıllık imam olan ve son 17 yıldır Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nde cenaze imamı olarak görev yapan Hasan Demir, Samsun'a getirilen şehitlerin birçoğunun cenaze töreninde görev yaptığını söyledi. İslam dininde şehitlik mertebesinin peygamberlerden sonra en yüksek mertebe olduğunu söyleyen Demir, "Şehitlerimiz memleketlerine geldiklerinde havalimanında düzenlenen cenaze törenine katılıp onu karşılıyoruz. Ardından cenaze aracında bir yakını ile birlikte götürüyoruz. Genellikle bunlar şehit babaları oluyor. O acıyı bizler de yüreğimizde yaşıyoruz" dedi.

Vatan için, namusu için, dini için canını feda edenlere şehit denildiğini söyleyen Demir, "Kur'an-ı Kerim'de Allah 'Onlara ölüler demeyiniz, bilakis onlar canlıdırlar' buyurmaktadır. Bu vatan, memleket için çok şehitler verilmiştir. Kıldığımız namazda, tuttuğumuz oruçta  yaptığımız bütün ibadetlerde şehitlerimizin hakkı vardır. Ben 17 yıldır Samsun'a gelen şehit cenazelerinin bir çoğunda görev aldım. Elbette zor bir görev. Cenaze yakınlarını teskin etmek ona sabır dilemek, şehit yakını olduğunu bildirmek en zor görevlerden birisidir. Bu acıyı yüreğimde hissettim yakınlarıyla beraber. Zor da olsa bu görevi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyorum" diye konuştu. 

Demir, "İnsansın görev yapacaksın ama herkes ağlıyor. Elbette etkileniyor insan. Lakin bir görev yapıyorsun, bunun için biraz daha sabırlı olacaksın. Ağlayacaksın ama köşede ağlayacaksın. İçimize döküyoruz. Sonra 'Ya sabır' deyip görevimizi yapıp onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.