EN TEKNOLOJİK FABRİKA

EN TEKNOLOJİK FABRİKA
İlk ihracatını 15 yıl önce gerçekleştiren Hyundai Assan, bu yıl 1 milyonuncu aracını ihraç etmeye hazırlanıyor. 2002’de 4 bin 500 adet ihracat yapan şirket, bugün bu rakamı haftada gerçekleştiriyor

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai ile Kibar Holding ortaklığı olan Hyundai Assan, 15 yılda ihracatını katladı. 2002'de ilk ihracatını yapmaya başlayan şirket, bu yılın ikinci yarısında 1 milyonuncu aracını ihraç edecek. Hyundai Assan'ın yeni Başkanı Mong Hyun Yoon, 2002'de yılda 4 bin 500 adet ihracat yaparken, bugün bu rakamı sadece bir haftada gerçekleştirdiklerini söyledi.

2 MİLYAR $ İHRACAT GELİRİ

15 yılda 1 milyon adete ulaştıklarını anlatan Yoon, "Bu milat, fabrikamızın tüm dünyadaki saygınlığını da artıracak. Şimdi her 4-5 yıllık süreçte 1 milyonluk araç ihraç eden duruma geldik. Bu da kapasitemizi ve işlem hacmimizi ne kadar artırdığımızın en önemli göstergelerinden biri" dedi. 2016'da 20'nci kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Hyundai Assan, İzmit tesislerinde ürettiği araçları 40'tan fazla ülkeye ihraç ediyor. Şirket, 2016'da 230 bin adet üretim gerçekleştirip, yaklaşık yüzde 90'ını ihraç edecek. i10 ve i20 modenin Avrupa'daki üretim merkezi olan Hyundai 2016'da 2 milyar doların üzerinde ihracat geliri hedefliyor.

EN TEKNOLOJİK FABRİKA

1.4 milyar liralık yatırımla kapasitesini ikiye katlayan Hyundai Assan, Güney Koreli Hyundai'nin en teknolojik tesislerinden biri haline geldi. Başkan Mong Hyun Yoon, şöyle devam etti: "İzmit, 200 bin adetlik üretim kapasitesine sahip fabrikalar içinde en robotize olanı. Son teknolojiyi kullanarak yüksek üretim kalitesi ve işçilerimizin gurur duyulacak seviyedeki emeğiyle araçlarımızı yollara çıkarıyoruz. Hedefimiz Kore dışında açılan ilk fabrika olan İzmit'i daha büyütmek. Üretim kalitesi bakımından dünyada ilk 3 arasına çıkarmak."

ELANTRA'DA 7 YIL GARANTİ VAR

Piyasaya sunulduğu 1990'dan bu yana tüm dünyada 10 milyondan fazla satan Elantra yenilendi. Yeni nesil Elantra, 136 bg turbo dizel motor ve 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanla ön plana çıkıyor. Hyundai Assan, Elantra ile birlikte bir ilke imza atıyor. Müşteriler 3 yıl/sınırsız km, 5 yıl/100 bin km ya da 7 yıl/80bin km'den birini ilk seçerek satın alabilecek.

İSTİKLAL MARŞI'NI EZBERE OKUYOR MEVLANA'YI ÖĞRENİYOR

Yaklaşık 30 yıldır Hyundai'de çalışan Yoon'ın yurtdışındaki ilk görevi Türkiye oldu. Hyundai Assan Başkanı Yoon için Türkiye'nin farklı bir önemi var. Türkiye'den önce Kore'de stratejik planlama bölümününde görev yapan Yoon, 1.4 milyarlık yatırım kararını onaylayan isim. Yeni Elantra'nın tanıtım toplantısında konuşan Yoon, iki aydır Türkiye'de olmasına rağmen Atatürk ve Mevlana hakkındaki bilgileriyle gazetecileri şaşırttı. Sahnede İstiklal Marşı'nın ilk kıtasını ezbere okuyan Yoon, konuşmasında Mevla'nın sözlerinden örnekler verdi. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.