EN PAHALI RAMAZAN

EN PAHALI RAMAZAN
Hafta sonu çarşı ve pazarlar Ramazan alışverişi yapmak isteyen vatandaşlarla doldu taştı ama bu seneki pahalılıktan dolayı vatandaş da esnaf da çok dertli. 

Samsun'da iftariyelik alışverişi yapanların uğrak noktası olan Saathane çarşısındaki fiyatlar ise hem vatandaşı hem de esnafı üzdüğü görüldü. Fiyatların yüksekliğinden herkes çok şikayetçi.

777777777777-001.png

FİYAT SORAN ALMADAN GİDİYOR
Samsun'da, ilk iftar bugün 19.43'de yapılacak. Hafta sonunda Ramazan alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar, çarşıları hareketlendirdi. Ancak önceki yıllarda haftalar öncesinde başlayan Ramazan bu sene son haftaya yansıyabildi. Samsun'da iftariyelik alışverişi yapanların uğrak noktası olan Saathane çarşısındaki fiyatlar ise hem vatandaşı hem de esnafı üzdü. Ramazan alışverişi yapmak üzere İlkadım Saathane Çarşısı'na giden vatandaşlar ve çarşı esnafı fiyatların yüksekliğinden çok şikayetçi. Esnaf, insanların alım gücünün olmadığından ve fiyatları soran vatandaşın almadan gittiğinden bahsetti. 

111111111111.png

RAMAZAN FIRSATÇILARI DENETLENİYOR
Çarşı ve pazarlar da Ramazan fırsatçıları ise zaten yüksek olan fiyatları daha da yükseltiyor. Fiyatlarda en pahalı ürünlerden biri domates, 8 liradan satılıyor. Patates 7 lira, soğan 5 lira. Ramazanlık Medine hurması 50 lira.Samsun Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Ramazan fırsatçılarına uyarılarda bulunarak, "Bu Ramazan'dır, bundan istifade edelim düşüncelerine girilmemeli" dedi. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, Ramazan'ı fırsata çevirip zam yapanları uyardı. Samsun Valiliği talimatıyla Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri de ekipleriyle esnafları ve fırsatçıları sürekli denetliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.