EN ÖNEMLİ ŞEY İNSAN VE SPORCU SAĞLIĞI

EN ÖNEMLİ ŞEY İNSAN VE SPORCU SAĞLIĞI
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Özdemir, liglerde 2020-2021 sezonunun ilk yarısında maçların seyircisiz oynanması yönünde alınan karara ilişkin, insan ve sporcu sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Sivas Olimpik Yüzme Havuzu açılış töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ekim'den itibaren stadyumlara tribün kapasitesinin yüzde 30'u oranında seyirci alacakları yönündeki açıklamalarını anımsattı. Son zamanlarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) artış hızına dikkati çeken Özdemir, "Kovid-19'un artış hızı herkesi endişelendirdi. Bilim Kurulunun aldığı kararı Sağlık Bakanlığı'mız dün televizyonlardan canlı olarak Türk milletine duyurdu." dedi.

"Riske atmamız mümkün değil"
Kendilerinin de bundan farklı bir düşünceye sahip olmadıklarını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: "Bizim için en önemli şey insan sağlığı, sporcu sağlığıdır. İnsan sağlığını, sporcu sağlığını etkileyecek en küçük bir tehlike olduğu zaman bizim bunu riske atmamız mümkün değil. Sağlık Bakanı'mızın açıklamasının ışığında 11 Eylül'de başlanacak olan Süper Lig ile diğer tüm maçları, birinci yarı sonuna kadar seyircisiz oynama kararını aldık. Bu, dün aldığımız karar ama yarın ortalık düzelirse pandemideki artış hızını önlersek, yeniden eski günlere dönersek, yine seyircili oynamak için karar alırız. Biz inanıyoruz ki futbol taraftarla seyirciyle çok güzel. Futbolcularımız da bunu istiyor, herkes bunu istiyor. Takımlarımız kazanç yönünden, oyuncuların motive olması açısından seyircili oynamak istiyor. Biz de istiyoruz ama sporcu sağlığı, milletimizin sağlığı, taraftarımızın sağlığı bizim için çok önemli. Onun için bu kararı aldık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.