EN-NUSRA ÜYELİĞİNDEN YARGILANAN SANIĞA BERAAT

EN-NUSRA ÜYELİĞİNDEN YARGILANAN SANIĞA BERAAT
Samsun'da El-Kaide'ye bağlı En-Nusra terör örgütü militanı olduğu iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 24 yaşındaki Lokman Ö. delil yetersizliğinden beraat etti

Lokman Ö., yaklaşık 1 yıl önce Antalya'ya giderek bir otelde çalışmaya başladı. Şüpheli, bir süre sonra iddiaya göre El-Kaide'ye bağlı El-Nusra terör örgütüne katıldı. 6 ay önce de yasa dışı yollarla Antalya'dan Suriye'ye geçip örgüt saflarında çatışmalarda yer aldı. Bir çatışmada çenesinden yaralanan Lokman Ö. tedavisinin bitmesinin ardından yine yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptı.

OTOBÜSTE GÖZALTINA ALINDI
Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaptıkları istihbarat çalışma sonucundan şüphelinin karayolu ile Samsun'a geleceğini belirledi. Samsun girişinde jandarma ile birlikte önlem alan ekipler, Lokman Ö.'yü bir firmaya ait otobüste gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında dava açılan ve 10 yıla kadar hapis cezası istenen Lokman Ö. ilk kez hakim karşısına çıktı. Kocaeli Cezaevi'nde yatan sanık, duruşmaya SEGBİS ile katıldı. 

TÜRKMENLERLE HAREKET ETTİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORDUM
Mahkeme heyetine ifade veren Lokman Ö., "Suriye'deki Türkmen halkının mağdur olduğunu haberlerde görüyordum. Bu zulme tepki olarak Suriye'ye gitmeye karar verip sosyal medya yardımıyla Türkmenlerle bağlantı kurmaya çalıştım. Daha sonra Türkmenlere yardım eden Nusret cephesinin varlığını öğrendim. Bağlantı kurdum. Daha sonra tek başıma Hatay'dan yürüyerek Suriye'ye geçtim. Nusret cephesinin Türkmenlerle hareket ettiğini düşünüyordum. Beni karşıladılar. 1 ay eğitim gördüm. Silah kullandım, ancak çatışmalara katılmadım. Nusret cephesinin terör örgütü olduğundan haberim yoktu. Benim bu örgütle bağlantım oldu, ancak herhangi bir bağım olmadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin listesinde böyle bir terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Benim tek amacım Türkmenlere yardım etmekti. Daha sonra yakınımda patlayan bir bombadan gelen şaraplen parçasıyla yaralandım. Nusret cephesinin El-Kaide'den ayrılan bir örgüt olduğunu yaralandıktan sonra öğrendim. Tedavim tamamlanınca yine tek başıma yürüyerek Hatay'dan geçip Türkiyeye girdim. Terör örgütü üyesi değilim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanık ifadesinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Lokman Ö.'nün  delil yetersizliğinden beraatine karar verip tahliye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.