En iyisi

 “Dağ tepesinde bir çam olamazsan,vadide bir çalı ol.
 Fakat en iyi çalı sen olmalısın.
 .........................................................................................
 .........................................................................................
 Hepimiz kaptan olamayız,tayfa olabiliriz...
 .........................................................................................
 Cadde olamazsan,patika ol.
 Güneş olamazsan yıldız ol.
 Kazanmak yahut kaybetmek ölçü  ile değildir.
 SEN HER NE İSEN, ONUN EN İYİSİ OLMALISIN.”
 
 Bir yabancı şairin şiirinden alınmış mısralardır yukarıdaki satırlar. Yıllarca ilkokul dördüncü sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitaplarında geçen bu şiiri ne yazık ki çok az öğretmenimiz bilmektedir. Çünkü ilkokullarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde öğretmenler genellikle başka dersler işlediği için, kitaplarının içinde geçen bu güzel yazılardan  haberdar olamazlardı. Din kültürü ve Ahlak bilgisi dersi genellikle gereksiz görülürdü okullarımızda. Hakkıyla bu dersi işleyen meslektaşlarımı tenzih ederim ama ne yazık ki gerçek budur.
 Yukarıdaki şiirin mısraları tüm insanlara ne güzel mesajlar vermektedir. Zamanımızda insanlarımız azla yetinmeyi bilmemekte, herkes hırs ve ihtirasta en ileri derecededir. “Benim neden yok, o kişinin benden üstün tarafı ne? Ben ondan daha çok buna layıktım.” Bunun gibi düşünceler insanların beyninde olduğu müddetçe, çalıştığı iş yerindeki verimini düşürmekte ve arkadaşları arasında huzursuzlar çıkmaktadır. Ayrıca çok sabırsız bir toplum olduğumuz için (Karadeniz bölge insanımızda bu sabırsızlık genlerinde var) hiç beklemeye tahammülümüz yok. İleride hakkıyla çok iyi yerlere gelebilecek bu kişiler ne yazık ki bindikleri dalı kesme misali, geleceklerinin önüne bu hareketleri ile engel olmaktadır. Bu kişilere naçizane tecrübelerime dayanarak tavsiyem: sabır ve çok çalışmak, insanlara güvenmek, mesleklerinde EN İYİ olabilmektir. Herkes  çalıştığının karşılığını mutlaka alır. Bunu da zaman gösterir. Yani sabır... Gürültüyle yağan yağmur faydadan çok zarar verir. Yavaş yavaş ve derinden sürekli yağan yağmur misali, çalışmalarımız sürekli ve dedikodusuz olmalı, bir tane  yumurta yumurtlayan tavuk gibi yaygara koparmadan, çalışmalarımıza   sürekli devam etmeliyiz. Az ile işte o zaman yetinmemeliyiz.
 Bugün ne güzel Kurban bayramı... Müslümanların en büyük dini günü. Yani bizim en güzel günlerimizden bir gün. Bu günün kıymetini hepimiz çok iyi bilmeliyiz. Birbirlerine küs olanlar, birbirlerini küçücük veya büyük şeyler için kıranlar için ne güzel fırsat. Barış ve kardeşlik dostluk günü...Hepimiz bu günleri değerlendirelim. Dost, akraba, arkadaş bayramlaşalım... Kırgın olanlarımız barışalım. Unutmayın bir daha kurban bayramı bir yıl sonra. O zaman kime nasip olur bilemeyiz...Ben acizane bütün okurlarımın,dostlarımın, tüm islam aleminin kurban bayramını tebrik ediyor, özellikle ülkemiz için ve tüm dünya için barış ve huzur  diliyorum.
 Nice kurban bayramlarını beraberce , denge gazetesi ve   ayrıca Şahinoğlu Koleji  olarak yaşamak dileğiyle saygı,sevgi sunuyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR