En Güzel Duyguları Toplayan Yürekler

En Güzel Duyguları Toplayan Yürekler

 

Dünyadaki tüm güzel duyguları, insanlığa dair tüm güzel gayretleri, zulme ve haksızlığa karşı olan tüm mücadeleleri; içimdeki en güzel, en derin, en saf, en bakir sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum. Hepsini içimdeki en antikapitalist duygularla insanlığın enönemli noktasına koyuyorum. Ey dünyanın en güzel duyguları sizi en çok emek verilmiş sevgiler ve en uzun boylu Selvilerle selamlıyorum.

Öncelikle kalbimindavetini kırmayarak genç duygularla birlikte sevgininyoğun programına rağmen mücadele ortamına teşrif eden,düşünen beyinlere ve cesur yüreklere teşekkürlerimi en anti popülist duygularla sunuyorum.

Tüm mücadele bireyleri ve tüm haksızlık karşıtı, savaş karşıtı duygular ve düşünceler olarakmücadele fikrinin üstatlarına, direniş öncülerine fikir dünyamızda müstesna bir ayırıyoruz. Dünyadaki tüm güzel duyguların, tüm direniş ruhlarının buluşmalarını ilk olarak mücadele ortamında gerçekleştirmiştik. Bu buluşmaların en önemli misafiri şüphesiz ki isyandı. Allah için isyan eden duyguydu. Çocuklar için ve kadınlar için isyan eden duyguydu. Tecavüzlere karşı isyan eden duyguydu. Cinayetlere ve işkencelere karşı bomba üreten isyan yüklü yürekti. Bu güzel ahlaklı isyanın yanı sıraen büyük onur konuğumuz hüzündü. Hüzün ne yapıyordu biliyor musunuz? Hüzün yüreklere direniş ve dayanma gücü dolduruyordu. Beyinlere özgürlük için kurtuluş çareleri öneriyordu. Labirentten kaçış yolları buluyordu. Kanayan naif yürekleri tamir ediyordu. Dünyadaki tüm savaş ve haksızlık karşıtı duygular buluşmasını, zulme karşı çıkan fikirler buluşmasını, en güzel duygular buluşmasını mücadele ortamında ilk defa cesur yürekler gerçekleştirdi. Bu buluşmayı organize eden de hiç şüphe yok ki düşünen beyinlerin özgür düşünceleriydi.

 Bu buluşmalar ile hak ve adalet eksenli olup dünyadaki her türlü sömürü, işgal ve zulme karşı olan,mücadele tarihinin mihenk taşları olan, fikir dünyasında ufuk açan büyük fikir ve düşünceleri genç duygularla, genç yüreklerle buluşturmayı, onları anlamayı hedefledik. Duygu ve düşüncede bozulma, ahlakta ve toplumda bozulmaya neden olduğu için buna karşı çıkan mücadele bireylerini saygıyla selamlıyorum. Şüphesiz ki hak ve adalet eksenli olan duygular ve düşünceler her zaman nesilleri mücadeleye doğru çekip gerçek sorunlarının farkına varmalarını sağlar. Böylece bu nesillerKudüs’ügörürler, Mekke’yigörürler, Afganistan’ıgörürler, Çeçenistan dağlarında solan cihat fidanlarınıgörürler, mazlum coğrafyanın ezilmişliğini görürler. Afrika’nın Kara yazgısını görürler. Avrupa’nın ve Amerika’nın insanlık dışı zulümlerini görüp öğrenirler. Bununla yetinmeyip bütün bunlara karşı gelmek için içlerinde isyan geliştirirler, isyan büyütürler. Hak ve adalet eksenli olan duygu ve düşünceler nesillerin;Mekke kurtulmadan Kudüs kurtulamaz, Bosna özgür olmadan Hama kurtulamaz, Çeçenistan kurtulmadan Irak kurtulamaz, Halepçe’ye ağlayamayan Gazze’ye ağlayamaz gerçeğini görmelerini sağlar.Yürekleri her zaman bu beldelerin kurtulmaları ile ilgili stratejiler üzerinde meşgul eder. Dertsiz yürekleri dert sahibi, dava sahibi yapar. Dünyanın güzel duygularını bir araya toplayan nesiller; İslam coğrafyasında yetim beldeleri acımasızca ezen zalimler tanınmadan mazlumlar kurtulamaz, mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez, Müslümanlar özgürleşmeden İslam dünyası kurtulamaz. Müslümanlar bir araraya gelip İslam birliğini kurmadıkça Amerika ve Avrupa işgalinden kurtulamaz, Kâbe özgürleşmeden Mescidi Aksa özgürleşemez, gerçeğini görüp okuyan, anlayan nesiller olurlar.

Dünyanın en güzel duygular buluşmasını gerçekleştiren yürekler, bir silkiniş, bir ayağa kalkış ve özgürleşme çabasının doğurduğu bir oluşumla öncülük ediyorlar direnişe. Gayesi; Necip Fazıl, Sezai Karakoç olabilmektir. Sultan Abdülhamit ve Mücahit Erbakan olabilmektir.Onlarınadımlarını takip edebilmektir. Ümmetin ezildiğini görüp mücadele şuuruna sahip yürekler olabilmenin derdindedir.Bu yürekler, İstanbul ne kadar bizimse Kudüsde o kadar bizimdir, gerçeğini içinde mayalayan yüreklerdir. Bu bireyler kendi yeme içmeleriyle ilgilendikleri kadar aynı zamanda Filistin’le, Suriye’yle, Mısır’la, Libya’yla, Afganistan’la, Arakan’la, Doğu Türkistan’lada ilgilenenbilincin sahibi olan yüreklerdir. Dünyanın zulüm, haksızlık ve sömürüden kurtulmasının yolu dünyanın en güzel duygularının buluşmasından geçmektedir.Birlik ruhu bilinç ruhudur. Başkasının ezilmişliğini kendi insanlığının ezilmişliği olarak kabul eden duygunun sahibi olan yürekler, ezilmişlik derdini içine çeken yüreklerdir.

Dünyanınen güzel duygularını bir araya toplayan yürekler, yaşasın ezilmişlerin emperyalizme karşı verdiği mücadele diye bağırıp tempo tutuyorlar. Yaşasın Kudüs davamız, diye umutla bağırıyorlar.  Özgür Kudüs’ü, özgür İslam dünyasını görmenin özlemiyle yanıp tutuşuyorlar, onun için mücadele ediyorlar.

İSMAİL  OKUTAN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Okutan Arşivi
SON YAZILAR