Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

EN DEĞERLİ MİSAFİRİN KENDİNSİN

Faucault diyor ki,"Eğer insan yanlız olmayı beceremiyorsa, başkalarıyla olmayı da beceremez." Sen yanlızken hayatını seviyorsan, her şeyi, herkesi seversin. Mutlu olursan, mutlu edersin.Bu demek ki kendinle barışık,kendinin farkında birisin.

Bundan mütevellit,ben de bugün ilk kez tek başıma oturdum bir yerde,bana bir çay ısmarladım.Hep yemeğe ya da çay, kahve içmeye giderken birilerini ararız yanımızda.Ben bu sefer kendimi aldım karşıma, kendimle sohbet ettim.

Kalabalıkların sesini değil,kendi iç sesimi dinledim.Kendime kızgınlıklarıma, kırgınlıklarıma, hatalarıma, içimdeki başkalarına bakmadım.Kendi güzelliklerime, hayatımdaki güzelliklere, başardıklarıma,bendeki olumluluklara baktım.Kendimle olmanın keyfini çıkardım bu sefer.

Hayatta kaçırdığımız anlara, fırsatlara bakarken,hayıflanarak geçer ömrümüz.O kaçırdıklarımıza takılı kalmadan önümüzdeki fırsatlara bakmak lazım.Bunun için kendimizi daha iyi anlamalı,ne istediğimizi bilmeliyiz.O yüzden bazen kendimizle başbaşa anlarda, içimizdeki bizi dinlemek,onu önemsemek önemli.Durup şöyle bir kendimize bakmalı,zaman bizim için bir an durmalı.

Ben hep yaşadığım hayatta bir iz bırakmak istedim.Bir ışık olup,dibimi değil, etrafımı da aydınlatmak.Bu koca dünyanın boşluğu içinde, küçük bir nokta bırakmak.Şimdi bakıyorum kendime ,kendi çapımda o noktayı bırakmışım başardıklarımla.Ve" bir çayı daha hakettin" diyorum karşımda oturan kendime.Bir yandan kendimi takdir ederken,bir yandan da kavgalı olduğum anların özrünü diledim.Kendimden çok başkalarının sesini dinlediğim,kendime daha az vakit ayırdığım için.

Ben yanlız anlarımı insanlardan kendimi soyutlamak için değil, kendimi daha net görebilmek için,keşfedebilmek için seçtim.İç dünyamda başkalarına daha az alan bıraktığımda, baktım bana daha fazla yer kalmış.İçim ferahlamış,derinlerdeki aynada kendi yüzüm daha da ortaya çıkmış.

Tavsiye ederim.Kendinizle başbaşa kalacak,eksilerinize değil artılarınıza bakacak anlar ayırın içinizdeki size.Çünkü hayatın koşturmacası içinde en çok kendini unutur insan.Kendinizi hatırlayın derim.Kendinizi,kendinizle zaman geçirmeyi yanlızlık saymayacak şekilde yetiştirin.
  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR