EN DEĞERLİ MİRASIMIZ

EN DEĞERLİ MİRASIMIZ
İkiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin en değerli miraslardan biri olduğuna vurgu yaptı

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin en değerli miraslardan biri olduğuna vurgu yaptı.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında Türkiye’nin Cumhuriyetin 94. Yıldönümünde geleceğe daha güçlü bir şekilde yürüdüğünü belirterek; “Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakarlıkla elde ettiği zaferin neticesi olan Cumhuriyetin 94. yılını kutlarken, yeni bir çağın eşiğinde büyük millet, güçlü devlet olma yolunda yürümenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, bu topraklarda varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin sürekli tehdidine maruz kalmıştır. Bu hazımsızlığın neticesi olan saldırılar aralıksız devam ediyor. Milletimiz 94 yıl önce göstermiş olduğu büyük bir cesaret, fedakarlık ve irade örneği ile kurduğu Cumhuriyeti her zaman korudu ve korumaya devam edecek. Halkımız bizlerin özgürlüğünü ve Cumhuriyetimizi hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini bütün dünyaya her zaman gösterdi ve gerektiğinde tekrar gösterecektir. Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek ve gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemizdir. Cumhuriyetin sunduğu, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonraki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin güvencesi olan Cumhuriyetin oluşturduğu özgürlük ortamını her geçen gün daha fazla koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma gerekliliğinin bilinciyle hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
İkiz; “Cumhuriyetimizin 94. yaşına ulaşmasının gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.