EN BÜYÜK ROL MEDYANIN!

EN BÜYÜK ROL MEDYANIN!
Vali Osman Kaymak, şehirde faaliyet gösteren internet gazeteleri ve yerel gazetelerin web sitesi sorumluları ile Sevgi Kafe'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Vali "Basını izliyorum, takip ediyorum. Zaman zaman hakkımızda farklı yorumlar yapılıyor. Ama ben Osman Kaymak olarak Samsun’u çok seviyorum. Samsunluları çok seviyorum. Samsunlu olmaktan müthiş mutluluk duyuyorum. Samsun’a bir şey yapmanın gayreti ve heyecanı içerisindeyim.  Bizler biriz ve hep beraberiz. Samsun 17 ilçesi, 1 milyon 300 bin nüfusuyla büyük bir şehir. Bütün insanlara aynı anda ulaşmak ve insanlarla beraber olmak çok zor. O anlamda bizim insanlarla iletişimimizi siz sağlıyorsunuz.  Medya dördüncü kuvvet.  Bir kamu hizmeti yapıyoruz. Vatandaşın haber alma hakkını kullanıyoruz.  Arkadaşlar; Gazetecilik yaparken başkalarının haklarına da dikkat etmek durumundayız. Gazetecilik etik kuralları denen kurallara uymak durumundayız. İnternet gazeteciliğinin resmi platformlarda tanınmaması, reklam ve bir ticari faaliyet olarak görülmemesi bir eksiklik. Ama bana sorarsanız ben hepinizi gazeteci olarak görüyorum. Bir site kurduysanız, sorumluluğunuz varsa sonuçta size ulaşılabiliniyorsa bana göre sorumlusunuz.”dedi.
 
'BENİM NAMUSUM VE ŞEREFİM NASIL KIYMETLİ İSE, SİZLERİN DE NAMUSU VE ŞEREFİ BENİM İÇİN KIYMETLİDİR'
Herkesin yazdığı şeyden sorumlu olduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, “Ben nasıl ağzımdan çıkandan sorumluysam bundan dolayı hesap veriyorsam, sizlerde sorumlusunuz. Ben klavyenin başına geçerim istediğimi yazarım hürriyeti yok. Mutlaka yazacaksın ama yazdıklarımız bir gerçeği ifade edecek. Başkalarının kişilik ve onur haklarına dokunmadan yazacaksın. Herkesin vazgeçilmez hakları vardır. Onuru, şerefi, namusu, canı herkesin kutsaldır. Benim namusum ve şerefim nasıl kıymetli ise, sizlerin de namusu ve şerefi benim için kıymetlidir. Herkes iradesinden sorumludur. Siz iradenizle bir tavır ortaya koyuyorsanız hesap vermek durumundasınız. O anlamda ben hepinizi gazeteci olarak görüyorum. Yazdığınız her şeyi çok değerli görüyorum ve yaptığınız işe de saygı duyuyorum. Bende yoğun bir şekilde interneti ve sosyal medyayı kullanmaya çalışıyorum. Çünkü çağımız internet çağı. Şu an internet yoluyla insanlara daha çabuk ve hızlı ulaşma imkanı var. Sizin alanınız geleceği olan bir alan.”diye konuştu.

vlk_3839.jpg

‘SAMSUN BİZLER İÇİN ÇOK KIYMETLİ VE SAMSUN’U ÇOK SEVİYORUZ’
Samsun bizler için çok kıymetli ve Samsun’u çok seviyoruz diyen Vali, “ Samsun’a hizmet etmek benim için çok önemli. Samsun’un geleceği hepimiz için çok önemli, çünkü çocuklarımızla birlikte bu şehirde yaşıyoruz. Samsun’un gelişmesi ve kalkınması için sizlerin uyarılarını dikkate alıyoruz. Samsun’la ilgili olarak bizler önümüze vizyonlar kuruyoruz. Samsun spor kenti, sağlık kenti, tarım kenti ve aynı zamanda bir sanayi kenti. Samsun’un diğer alanlarda da daha iyi yere gelmesi için gayret ediyoruz. Samsun gerçek manada yüksek potansiyeli olan bir il. Potansiyellerini çok daha iyi kullanması gereken bir il. Bu güne kadar Samsun çok iyi hizmetler almış. Coğrafya kaderdir. Allah Samsun’a bir merkez, kilit özelliği vermiş. Karadeniz’in başkenti ve amiral gemisi. O anlamda ticaretin, sanayinin, eğitimin ve turizmin başkenti Samsun olmak durumunda. Samsun taşıdığı tarım ve insan potansiyelleri, üniversitesi, tarihi birikimi, kültür kenti ve ilkadım şehri olması dolayısıyla büyük gücü içerisinde barındıran bir kent. Samsun’un bu potansiyellerini kullanabilmesi için de herkese bir görev düşüyor. İlimizde geçtiğimiz sene İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları düzenlendi. Bu olimpiyatlarda Samsun evrensel bir kent ve aydın insanların yaşadığı bir kent olma özelliğini gösterdi. Bu olimpiyatlar hiç sorunsuz bir şekilde ilimizde yapıldı. O anlamda Samsun pek çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak insan yapısına ve alt yapıya sahip bir kent. Samsun artan ve göç alan bu nüfusuyla sanayileşme yolunda da daha çok gayret etmesi lazım. O yönüyle biz Samsun’da yeni sanayi alanları bulmaya çalışıyoruz. Bazı sanayicilerin özellikle Samsun merkezde yer verilmediği için Samsun’dan gittikleri yönünde tespitlerimiz var. Samsun’da bir sanayici iş yapacağı zaman kendisine yer yok diye gitmesi beni çok üzer. O anlamda biz milletvekillerimizle birlikte Ankara’da girişimlerde bulunduk.  Hep söylediğimiz Samsun’da ortak akıl, ortak payda. Samsun’un geleceği için çok ehemmiyet taşıyan konular tespit edilip buna herkesin destek olması lazım. O anlamda ortak akıl oluşturup ortak akılları bulabilirsek, ortak teşhis koyup çözümler de çabuk gelecektir. Samsun’da ortak aklı çök önemsiyorum.”şeklinde konuştu.
 
‘ORTAK AKLIN OLUŞMASINDA EN BÜYÜK ROL MEDYAYA DÜŞÜYOR’
Bu ortak akla, iktidar ile muhalefetin de katılması gerektiğini söyleyen Vali Osman Kaymak, “Ortak aklın oluşmasında en büyük rol medyaya düşüyor. Sizlerin yapıcı ve olumlu eleştirileri kesinlikle Samsun’da ortak aklın oluşmasında en büyük rolü oynayacaktır. Medya kutsaldır. İnsanların haber alma hakkı var. Samsun’un geleceği açısından yaptığımız haberin gelecekte etkisini düşünmemiz lazım. Ortak akıl oluşturulması anlamında sizlerin iyi niyetli yapıcı önerileri, tespitleri bizim için çok önemli ve bunlara çok değer veriyorum. Samsun basında da merkez olmak durumunda. Samsun güçlü yazılı, görsel ve internet medyası ile basında özelliğini korumuş. Türkiye’de yerel basın sıralamasında 5-6 il içerisindeyiz. Samsun basında olduğu gibi sanayide, eğitimde, turizmde ve sağlıkta ilk ona girmesi lazım. Samsun’a yakışan da bu. Samsun bölgenin amiral gemisi olarak diğer illere önderlik yapması gerekiyor.”dedi.

 

vlk_3894.jpg
 
‘SAMSUNLUNUN DERDİ BİZİM DERDİMİZ, SAMSUNLUNUN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR’
Samsunspor, Samsunluları ortak paydada buluşturan bir ortak değerimizdir diyen Vali Osman Kaymak, “Şu an Samsunspor çok iyi yolda devam ediyor. Ümit ediyoruz Samsunspor eskisi gibi mücadele ettiği Süper Lig’e en kısa sürede dönecektir. Samsun’da müthiş bir spor altyapısı ve birikimi var, ama futbolda istediğimiz yerlerde değiliz. Samsunlunun derdi bizim derdimiz, Samsunlunun mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Şu an Samsunlular mutluysa biz bundan müthiş derece mutluyuz. Samsunsporumuzun aldığı bu galibiyetler serisi inşallah devam eder. İnşallah önümüzdeki yıllarda sizlerle beraber 1.Lig ve ardından Süper Lig’de Samsunsporun maçlarını izlemeyi ve bu mutluluğu sizlerle birlikte yaşamayı arzuluyorum. İnşallah rabbim bize bu mutluluğu yaşatır.”diye konuştu. 
 
‘BEN BAYBURTLU OLMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUM AMA ÖNCE SAMSUNLUYUM’
Samsun’da genelde tartışılan Samsunluluk bilincini çok önemsediğini ifade eden Vali, “Ben Bayburtluyum, Samsun’da Bayburtlular, Ordulular, Giresunlular, Gümüşhaneliler, Trabzonlular ve Rizeliler de var. Ben onlara şunu söylüyorum. Sizler öncelikle Samsunlusunuz. Bayburtluyuz ama önce Samsunluyuz. Sen şimdi Bayburt’a gitsen ne yapacaksın, orada işin gücün var mı? Ben Bayburtlu olmaktan onur ve gurur duyuyorum ama önce Samsunluyum. İnsanlar memleketlerinden Samsun’a boşuna gelmedi bu verimli topraklar insanlara iş oldu, ekmek oldu, aş oldu. Çocuğunu burada büyütüp burada okula gönderiyor, geçimini ve işini burada yapıyor. Samsun bizlerin karnını doyurmuş, onun için burayı sevmek durumundayız. Buranın geleceği, mutluluğu, huzuru ve güvenliği hepimizi çok ilgilendiriyor. Buradaki yaşam kalitesini artması hepimizi çok ilgilendiriyor. Ben önce Samsunluyum derken, Bayburtlu olduğumu inkar etmiyorum ki. Aslını inkar eden haramzadedir. Aslımızı inkar etmeden önce Samsunluyuz, sonra doğduğumuz memleketliyiz. Bu yüzden ayrımcılık yapmamamız lazım. Birbirimizi sevmek zorundayız.”şeklinde konuştu.
 

vlk_3826.jpg


‘GERÇEK SAMSUNLU BU ŞEHRE DEĞER KATANLAR, İNSANLARA İŞ VE AŞ VERENLERDİR’
Gerçek Samsunlu kimdir diyen Vali Osman Kaymak, “Atatürk’ün güzel bir sözü var ‘gerçek milliyetçi, vatanını en çok seven ve ülkesi için en çok üreten.’ kişidir.  O yüzden gerçek Samsunlu bu şehre değer katanlar, insanlara iş ve aş verenlerdir. Eğitimde, sanatta, sporda ve sağlıkta bu şehre değer katanlardır. Tabi ki hepsi bizim kardeşimiz. İnsanları ayırıcı düşüncelerden uzak tutmamız lazım. Bu konuda da sizlere iş düşüyor. Samsun’un geleceği için gecesini gündüzüne katan insanlara saygı duyuyorum. Bu anlamda çalışan insanlara da destek olup onların hevesini kırmamak lazım. Yolumuz birlik ve beraberlikten geçiyor. Bir birini seven, birbirine destek veren, birlik ve beraberliği öne çıkarana anlayışlara saygı duyuyorum, onların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu şehirde de birlik ve beraberliği sağlarsak bizi kimse tutamaz. İlimiz bu sayede büyük bir çağ atlayabilir. Sizlere çok teşekkür ediyorum. "dedi. 

vlk_3903.jpg

'ÖNÜMÜZDEKİ YIL 19 MAYIS 1919’UN 100. YILI’
Önümüzdeki yıl 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı olduğunu söyleyen Vali Osman Kaymak, “O anlamda ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Bu çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürütülecek şeklinde bir ön görüşme oldu. Bu görüşmelerimizde ve çalışmalarımızda yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen başta Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan ve diğer milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Biz Sayın Cumhurbaşkanlığımızdan bir talimat, bir genelge bekliyoruz. Genelge çıktıktan sonra kutlamalar Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Valiliğimiz koordinesinde, Samsun, Amasya, Sivas ve Erzurum’u da kapsayacak şekilde bir düşünce var. Ama bunlar daha netleşmedi. Bu kutlamalarda ilimize çok sayıda ziyaretçi gelecek. İlimizde Koç Fest yarışmaları, TRT Çocuk Şenliği, Milli Eğitim Bakanlığımızın Robot Yarışması, Oryantiring yarışmaları gibi birçok etkinlik ve yarışmalar ilimizde gerçekleştirilecek.  Ayrıca Türkiye Barolar Birliği Genel seçimi ilimizde olacak. Bu yarışmalar ve etkinlik için ilimize çok sayıda öğrenci, aileleri ve vatandaş gelecek. İlimiz önümüzdeki sene bu sayede çok iyi şekilde tanıtılacak ve gelen misafirler ilimizin turizm potansiyelini çok iyi bir şekilde görecekler. Samsun olarak biz de bundan çok iyi bir şekilde istifade edeceğiz. Bu kutlamalarla ilgili bizim bir önerimiz olmuştu. Bunlar, Bakanlar Kurulu’nun ilimizde toplantı yapması, Sayın Cumhurbaşkanımızın 19 Mayıs günü etkinliklerini Samsun’da izlemesi, yüzüncü yıl marşı, yüzüncü yıl anıtı, Bandırma Gemisi’ne motor takılarak sahildeki illeri gezdirilmesi gibi projeler var.  Bu projeler şu an taslak halinde, Ankara’da değerlendiriliyor. Bunlar netleştiği zaman sizlere bunları açıklayacağız. Şu an çalışmalar devam ediyor. Bu 100.yıl kutlamalarını ilimizde en iyi şekilde kutlayacağız. Katılımlarınızdan dolayı sizlere tekrar çok teşekkür ediyorum.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.