EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI

EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI
Samsun'un İlkadım ilçesinde inşa edilecek Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin temelini atan Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "2002’den beri Türkiye’de istikrarın ve büyümenin delaleti AK Parti iktidarlarının varlığıdır" dedi.

Temel atma töreninde bir konuşan Bakan Kılıç, Samsun İlkadım İlçesinin en önemli yatırımlarından birine imza attıklarını belirtirken, tesisin Samsun'a farklı bir katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, “Açıkça söylemek gerekirse biraz pozitif ayrımcılık yaptık. Tabi Samsun milletvekili olmamızdan, Samsun’un evladı olmamızdan dolayı bu pozitif ayrımcılığa da herkesin hoşgörü ile bakacağına inanıyorum. Gerçekten Samsun’a inşa edeceğimiz Gençlik Merkezi çok farklı özelliklere sahip olacak." diye konuştu.

"GENÇLERE CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAĞIZ"

Bakan Çağatay Kılıç, tüm partilerin 1 Kasım seçimlerine yönelik seçim beyannamelerinde gençlere bir takım vaatlerde bulunduklarını hatırlatırken, “Seçim Beyannamesini gençlere ithaf etmekle gençlere yer verilmez. Gençlere siyasette, sosyal alanda ve günlük yaşam içerisinde değer vererek bunu gerçekleştirirsiniz“ dedi. AK Parti seçim beyannamesinde de gençlere yönelik vaatlerin yeraldığını hatırlatarak, “İş kuracak gençlere 3 yıl gelir vergisi muafiyetini getiriyoruz. Bu gençlerimize kendi iş alanlarını kurmaları ve iş dünyası girmeleri için ciddi bir katkı sağlayacaktır. İlk kez işe giren gencimizin 1 yıllık maaşının devlet tarafından ödenmesi konusunda çalışmalar başlattık. Meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin staj yapmalarını özendirici tedbirler alındı. Aynı zamanda kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Kredi garanti fonu aracılığı ile yüzde 85 oranında tasarruf imkanı sağlayacağız. Bu gençlerimize kendi işlerini kurmaları ve iş dünyasına katılımları için onlara ciddi katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

HEDEF 600 BİN KAPASİTE

Kredi Yurtlar Kurumu’nun yatırımlarını da anlatan Bakan Çağatay Kılıç,''Son 2 yıl içerisinde imkanlarını yüzde 75 oranında artırmış olması da önemli. Göreve geldiğimizde 280 bin olan toplam kapasite şu anda 430 bin civarında. İnşallah yılbaşına kadar da 470 bin civarına gelecek. Önümüzdeki yıl 600 bini hedefliyor olmamız gerçekten AK Parti iktidarlarının farkını ortaya koyuyor” diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gençlere verdiği öneme değinerek,''Kurucu  Genel Başkanımız ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olarak görev yaptığı dönem içerisinde yanında bulundum.  Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamında bulunan sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere ne kadar büyük bir önem verdiğini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da bir eğitim görevlisi olarak, bir eğitmen olarak yetişmiş olması ve bu görevi ifa etmiş olmasından dolayı ayrıca gençlerimize verdiği önem ortada'' şeklinde konuştu.

"İLKE DOĞRULTUSUNDA YOLA DEVAM"

Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti iktidarlarında atılan temellerin çürümeye terk edilmediğini vurgularken, “AK Parti iktidarlarında temeli atılan tesislerin açılışları taahhüt edilen tarihlerde yapılıyor. Bu sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden ortaya koyduğu bir ilkedir. Biz bu ilke doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz” dedi. AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinden büyük bir başarıyla çıkacağına inandığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “İnşallah çalışmalarımıza 2 Kasım’da yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Türkiye'nin büyümesinin ve istikrarının önünü açacağız. Bu tesisler, bu imkanlar o büyümeyi sağlayacak gençlerimizin, çocuklarımızın daha iyi yetişmesini sağlayacak” şeklinde konuştu.

TESİSİN ÖZELLİKLERİ

İlkadım ilçesinde temeli atılan gençlik merkezi, toplam 5 bin 246 metrekare alana inşa edilecek. Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi olma özelliğine sahip tesis, 3 kattan oluşacak. İlkadım Gençlik Merkezi’nde, Voleybol ve Badminton sahaları, 600 kişilik çok amaçlı salon, 210 metrekarelik fuaye, bireysel spor salonları, giyinme ve soyunma mekanları, el sanatları işliği, müzik ve folklör salonları, fitness salonu, zeka oyunları ve bilgisayar derslikleri ile kütüphane ve kafeterya yer alacak. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum