EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA
FETÖ PDY'nin valilerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gözaltına alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gözaltına alındı. Çapkın'ın İzmir'in Çeşme ilçesinde gözaltına alındığı ve İstanbul'a getirileceği belirtildi. Aynı operasyon kapsamında 2 Kaymakam ve bir merkez valisi de gözaltına alındı. 

ESKİ İSTANBUL VALİSİ DE AYNI SORUŞTURMADA TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin vni Mutlu'nun da aralarında olduğu 6 merkez valisi, bir vali yardımcısı ile 3 kaymakam üzere 11 kişi, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı. 

ÇEŞME'DEKİ VİLLADA GÖZALTI

FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için polisin gizlilik içerisinde operasyon yaptığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın koordinesinde, sürdürülen operasyonda, az sayıda polise gözaltı kararı emri verildi. Bunun üzerine görevlendirilen polis ekibinin araştırmasında Hüseyin Çapkın'ın, İzmir'in Çeşme İlçesi Sakız Koyu'ndaki evinin adresi belirlendi. Bu bilgi üzerine, görevlendirilen polis ekibi İstanbul'dan Çeşme'ye geldi. Sabah saat 05.30 sıralarında da operasyon yaptı. Evde ailesiyle birlikte bulunan Hüseyin Çapkın, hakkındaki savcılık kararının kendisine açıklanmasından sonra gözaltına alındı. Çapkın'ın, daha sonra sabah saat 08.00'de İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.

EVİ GEÇEN YIL SATIN ALMIŞ

Bu arada Hüseyin Çapkın'ın, gözaltına alındığı Sakız Koyu'ndaki villasını geçen yıl satın aldığı öğrenildi. Hüseyin Çapkın'ın yaz aylarında ailesiyle bu siteye gelip kaldığı komşularınca ifade edildi. Bu arada site dışından görüntü alınmasına tepki gösteren çalışanları, basın mensuplarıyla tartıştı. 
  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.