Emirhan artık kitap okuyabilecek

Emirhan artık kitap okuyabilecek
Doğuştan gözleri katarakt olan 10 yaşındaki Emirhan Duman, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nde olduğu ameliyat ile artık hayatı daha net görecek.

Doğuştan katarakt rahatsızlığı olan ve görmekte zorluk çektiği için Samsun Büyük Anadolu Hastanesi’ne başvuran ve Salıpazarı’dan gelen 10 yaşındaki Emirhan Duman, gerçekleştirilen katarakt ameliyatı ile sağlıklı görmeye başladı. Doğuştan katarakt olduğu için oğlunun zorluklar çektiğini anlatan Sebahat Duman, ‘’Yazıları okuyamadığını fark ettik. Kitap alıp camın önüne gidiyordu. İnce yazıları hiç göremiyordu. Okumakta zorlanıyordu. İlk başta anlayamadık göremediğini. Daha sonra ablasıyla ders yaparken, anne Emirhan ince yazıları göremiyor. Ablası dediği zaman bizde doktora geldik. Talha hocamızı bulduk ve burada bize doğuştan katarakt olduğunu söylediler. Daha sonra ameliyat olmasına karar verdik. Çok şükür ameliyatımız çok güzel geçti. ’’ dedi. 
Hastaneye geldiğinden 10’da birini gördüğünü ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Talha Özdemir, ‘’Hastamız Emirhan 10 yaşında. Doğuştan kataraktı olan bir çocuğumuz. Birçok yerde muayene olmuş fakat ameliyat için karar verememişler. Ailede artık çocuğun okuyamadığını, ameliyat edilmesi söylenilmesi üzerine bizlere ulaştılar. Bizlere geldiğinde görmeleri yüzde 10 seviyesinde idi. Uzak, yakını göremiyordu ve eline kitap aldığında bile okuyamıyordu. Doğuştan katarakt teşhisi ile hastamızı ameliyata aldık. Önce bir gözünü daha sonra ikinci gözünü ameliyat ettik. Kendisine uygun mercek koyduk. Kontrollerimizi yaptığımızda da görme seviyesi yüzde yüz haline geldi. Suanda sorunsuz şekilde görebiliyor. ’dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.