EMİR YÜKSEK YERDEN!

EMİR YÜKSEK YERDEN!
Gülsan Sanayi Sitesi esnafı Mustafa Karagüzel, soyadını taşıyan Ticarethanesine Canik Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından 'Kapatma' cezası uygulanmak istendi.

"İŞYERİME 12 TANE ZABITA GELDİ"

Dükkanının ne sebeple kapatılmak istediğini öğrenemeyen Karagüzel, "Canik Belediyesi'nde görevli 12 Zabıta işyerime gelerek ruhsatının eşimin üzerine kayıtlı olduğu dükkanımı kapatmaya geldiklerini söylediler. Ne sebeple kapatılacağını sorduğumda 'Bize verilen emir böyle' cevabını aldım." dedi.

"BENİ RENCİDE ETTİLER"

Yasaya aykırı hiçbir sebep olmadığı halde dükkanını kapatmaya gelen Canik Belediyesi zabıtaları yüzünden rencide olduğunu belirten Mustafa Karagüzel, "Yasaya aykırı hiçbir şey olmayan kayıt dışı hiçbir şey yok. Canik Belediyesi Zabıtaları dükkanıma 12 kişi gelerek beni esnaf içerisinde rencide ettiler. Benim yaptığım her ödemenin her harcamanın makbuzu duruyor. Her işim kanuna uygun. Zabıtaya neden kapatıyorsun soruma şu sebeple diyemiyor. Emir böyle verildi diyor. Ben bu ruhsatı 13 sene önce Canik Belediyesi'nden aldım. Ruhsat eşimin adına kayıtlı. Böyle olan bir çok işletme var, bunun da bir yasal cezalandırması yok. Zaten öyle olsa ben bu kadar sene vergi ödemezdim. Benim devlete bir kuruş borcum yok. Çalışanlarımın sigortalarını ödüyorum, Yıllık 50 bin liraya yakın devlete vergi ödüyorum." dedi.

 

"TABELA VERGİ TUTARLARINDA DENGESİZLİK VAR"

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tabela vergilerinde eşitsizlik olduğunu söyleyen Karagüzel, "Bu sene 1890 TL Tabela Vergisi ödedim. Bendeki tabelanın 5 kat büyüğü olan dükkan 160 Lira vergi ödüyor. Adil bir şekilde hasılat yapılmıyor. Birinden bir, birinden yüz alınıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tabela vergisinde büyük bir adaletsizlik yapılıyor." diye konuştu.

"HAKKIMI ARAYACAĞIM"

Kendisini bu duruma sokan yetkililere dava açacağını belirten Karagüzel, "Sanayi içerisinde benim gibi hakkı yenilen toplamda 6 kişi var. Benim oğlum Canik Belediyesi'ne giderek orda yetkililerle görüşmüş. Oğlumdan Ruhsat Rapor ve Muayene Hizmeti için 11 TL, İşyeri Açma İzin Harcı 35 TL, İşyeri Ruhsat Tetkik Ücreti 85 TL, Damga Vergisi 22 TL, Dosya Tetkik Ücreti 53 TL, Diğer Vergi Cezaları 39 TL, Diğer Hizmet Gelirleri adına da 153 TL, yani toplamda 398 TL almışlar. Bin yüz TL para istenilen esnaf arkadaşım var. Bu parayı neden istiyorlar? Dükkanımı kapatacak kişilerin bu parayı verince vazgeçmesi apaçık rüşvettir. Hakkımı yemek isteyen bu kişiler karşısında mahkemeye dava açarak hakkımı arayacağım." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.