Emekliye Temmuz zammı müjdesi geldi!

Emekliye Temmuz zammı müjdesi geldi!
Türkiye’de 12. 3 milyon emeklinin gözü kulağı bu haberde. Emeklilerin bu yaz yüzleri fazlasıyla gülüyor. Ramazan bayramında aldıkları bin liralık ikramiyenin ardından şimdi de Temmuz zammını beklemeye koyuldu.

Daha önce SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yapılacak zam oranı yüzde 6.77 olarak tahmin edilmişti. Ancak uzmanların tahminine göre Haziran ayı enflasyon değerleri ile birlikte bu rakam yukarılara sıçrayarak 7.27’ye yükselecek. Öte yandan emekliler maaşlarla birlikte yüzde 4’lük ek ödeme payı da alacaklar. Peki herkesin merak ettiği soruların başında ‘En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?’ Yeni emekli olanlar ikramiyeden ve zamdan faydalanabilecekler mi? 

 Emekliye beklenen zam müjdesi geldi. Milyonlarca emeklinin merak içinde beklediği zam haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Daha önce açıklanan veriler doğrultusunda ilk 5 aylık enflasyona bağlı olarak bu oranın yüzde 6.77 olarak belirlenmesine rağmen Haziran ayındaki enflasyon tutarı emeklilerin yüzünü güldürdü. Haziran ayında gerçekleşecek enflasyon oranları ile birlikte emekli maaşına yapılacak zam miktarı yüzde 7.27 oranlarına çıkması bekleniyor. Merkez Bankası'nın beklenti anketlerinde çıkan sonuçlar doğrultusunda yılın ilk yarısında TÜFE yüzde 7.27 olarak belirlendi.

TEMMUZ'DA YENİ MAAŞ ÜZERİNDEN EK ÖDEME!

SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Temmuz zammı yüzde 7.27, memur emeklilerine ise 6.77 olarak gerçekleşecek. Kurban bayramında alacakları bin liralık bir diğer ikramiye ile emeklinin yaz ayında yüzü oldukça fazla gülecek.

Temmuz ayında emekliye her ay verilen ek ödemeler de zam alacak. Maaşın yüzde 4'ü, 5'i durumunda olan ek ödemeler, Temmuz'da yeni maaş üzerinden hesaplanacağı için daha da yükselecek.

GÖZLER BU KARARI BEKLİYOR

Ayrıca ek ödemede ekstra artış da gündemde. Halen maaşı bin 18 liranın altında olan emeklilere aylığının yüzde 5'i, üstünde olanlara yüzde 4'ü oranında ek ödeme veriliyor. Türkiye Emekliler Derneği, bu oranın en az yüzde 8-9 olmasını talep ediyor.

Emeklilerden de konuyla ilgili çok sayıda telefon geliyor. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödemede oranların çok düşük kaldığını belirten emekliler, "Çalışma ve Maliye bakanlıklarımızın bu konuda çalışma yapmasını bekliyoruz" diyor. Bu talep hayata geçerse, emeklilerin ek ödeme tutarlarında önemli artış yaşanacak.

Örneğin, maaşı bin 500 lira olan emekliye 60 lira (1.500x% 4) ek ödeme verilirken, bu tutar 135 liraya (1.500x%9) yükselecek. Ek ödeme yüzde 9'a çıkarılırsa, maaşı 2 bin lira olana 80 lira yerine 180 lira, maaşı 2 bin 500 lira olana 100 lira yerine 225 lira ödenecek. 3 bin lira maaşlı emeklinin ek ödemesi 120 liradan 270 liraya, 4 bin lira maaşlının ek ödemesi de 160 liradan 360 liraya yükselecek.

KAYNAK: SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum