Emanet motosiklet cinayetine 20 yıl hapis

Emanet motosiklet cinayetine 20 yıl hapis
Samsun'da 19 yaşındaki Yusuf Zan, emanet olarak verdiği motosikletini getirmeyen arkadaşı 18 yaşındaki Serkan Kılıçoğlu'nu bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay yaklaşık 1 yıl önce İlkadım İlçesi Anadolu Mahallesi'nde meydana geldi. Yusuf Zan iddiaya göre kendisine ait motosikletini Serkan Kılıçoğlu'na ödünç verdi. Ancak motosikletini geri alamadı. Olay günü iki arkadaş yolda yaya olarak karşılaşınca aralarında motosiklet meselesinden tartışma başladı. Tartışman uzayıp kavgaya dönüşünce üzerindeki ekmek bıçağını çıkaran Zan, Kılıçoğlu'nu sırtından ve karnından bıçakla yaralayıp olay yerinden kaçtı. Ağır yaralı olarak Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Kılıçoğlu, yapılan tüm müdahalaye rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli Zan, ise olayın ardından yakalanarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayetten tutuklu yargılanan Yusuf Zan, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Daha önce verdiği ifadesinde, "Serkan Kılıçoğlu mahalleden arkadaşımdır. Olaydan 2 gün önce Ankara'ya gideceğini, bu nedenle bilet alması gerektiğini söyleyip benden motosikletimi istedi, ben de verdim. Ancak motosikletimi istememe rağmen geri getirmedi ve beni sürekli oyaladı. Olay günü karşılaşınca bu olay meydana geldi" diyen Yusuf Zan, bugünkü duruşmada ise, "Ölenin ailesine başsağlıgı diliyorum. Pişmanım" diye konuştu.

Sanık ifadesinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Yusuf Zan'ı adam öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.