Elvinder, Kadınların Eğitimi ve İstihdamı İçin Çalışıyor

Elvinder, Kadınların Eğitimi ve İstihdamı İçin Çalışıyor
Samsun Elveren İnsanlar Derneği (Elvinder) Başkanı Yeşim Gürsoy, açtıkları kurslarla birçok kadına istihdam sağladıklarını belirterek, "Çözüm amaçlı eğitimler yapıyoruz" dedi.

Kadın ve çocuk konusunda çalışmalar yapan Elvinder'e birçok sivil toplum örgütü tarafından destek veriyor. Elvinder Başkanı Yeşim Gürsoy, "Elvin adı altında kadın ve çocuk, engelliler ve yaşlılar gibi dezavantajlı grubu kapsayan üzerine farkındalık yaratacak bir vakfın altyapısını hazırlayıp dernek aşamasında hayata geçirdik. Aynı zamanda 2010 yılında kadın ve çocuğa karşı şiddet ve istismarı önlemek amacıyla kurulan Karadeniz İlleri Kadın Platformu'nun da (KİKAP) kurucu üyesiyim. Ülkemizde nüfusumuzun yüzde 50'sini oluşturan 30 milyon kadının gününü kutluyoruz. Bu 30 milyon kadının 10 milyonu çalışabilir, üretip ülke ekonomisine katkı sağlayabilir durumda. Ancak bizim ülke kadınımızın ülke ekonomisine katkısından yeterli düzeyde yararlanamıyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemiz de kendi kadınlarını ve gençlerini ekonomiye kazandırmak, hakettikleri refah seviyesine ulaştırmak için çözümler arıyor, girişimciliğe teşvik ediyor" dedi.

Gerek sivil toplum örgütleri gerekse görev aldıkları iş çerçevesi içerisinde kadınların bu sürece girişlerinin önündeki engelleri aşmak için mücadele ettiklerini ifade eden Yeşim Gürsoy, "Kadının iş gücü piyasasına girememe nedenlerine ve maruz kaldığı başta şiddet olmak üzere onu dezavantajlı gruplar içerisine sokan bütün sebeblere baktığımızda, bunların en başında eğitim düzeylerinin düşük olması, ücretlerin düşük olması, kadının ev ve iş yaşamına uyumlaştırılmasına yardımcı olacak destekleyici mekanizmaların bulunmaması, aileden izin alamaması gelenek görenek adı altında bizim dinimizle hiçbir alakası olmayan yaptırımların öğretilerin kadına başka, kadına bunu uygulamasına sebeb olan erkeğe başka öğretilmesi gibi çoğaltılması mümkün bir sürü sebeb ile karşımıza çıkıyor. Bütüne baktığımızda ise asıl sorunun kadına değer verilmemesi değil, erkeğin hak ettiğinden daha fazla değerli kılınması, değişen dünyaya toplumun uyum sürecini zorlaştırıyor" diye konuştu.

Kadınların becerilerini artırmak, eğitim seviyelerini yükseltmek, hizmet sektöründen, bilgi sektöründen hızla yararlanmalarını sağlamak için kurslar, eğitim programları düzenlediklerini ifade eden Elvinder Başkanı Yeşim Gürsoy, şunları söyledi:

"Eğitim seviyesi yüksek kadınlarımızın karar mekanizmalarında, yerel yönetimlerde yer alabilmeleri için toplumda çalışmalarımızla örnek olmak fark yaratmak biz de varız demek için projeler üretiyor uyguluyoruz. Kesinlikle tek kadın çerçevesinden değil, erkek, kadın, çocuk olgusu bütün bir toplum algısı üzerinden yaklaşmayı doğru buluyoruz. Bütün çalışmalarımızı da bu şekilde düzenliyor ve uyguluyoruz. Suça itilmiş, şiddet görmüş, okuyamamış, işsiz kalmış kişilerin çözüm bekleyen her sorununu topluma taşıyor, çözüm amaçlı eğitimler yapıyoruz. Ne önde, ne arkada, yanyana aşılması gereken bütün problemlerin en büyük kazanımı ise geleceğimiz olan çocuklarımıza yansıyor. Mutlu kadın, mutlu çocuk, mutlu toplum. İşte bütün bunların gerçekleşmesi ve gelecek 8 Mart'ların bu 8 Mart'tan daha farklı kutlanması için hiç durmadan çalışıyoruz." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.