'ELİM AYRI DİLİM AYRI HİÇ OLMADI'

'ELİM AYRI DİLİM AYRI HİÇ OLMADI'
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yaptığı basın açıklamasında fındığın stratejik tarım ürünü olarak önemi, kalıcı tedbirler alınması konusunda gerekeni yaptıklarını söyledi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, fındıkla ilgili verilen bu müjdenin fındık üreticilerine, ihracatçılara ve ürünü kullanan tüm sektörlere hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

''BİR KEZ DAHA İSPAT ETTİK''
Köktaş; ''Yıllardır çiftçinin ve üreticinin yanında olan ve bugüne kadar 7,5 milyar lira destekleme ödemesi yapılan fındığa büyük önem veren iktidar olarak, fındığı içeride siyasi istismara, dışarıda spekülatörlere bırakmayacağımızı bir kez daha ispat ettik. 24 Ekim Çarşamba günü, Stratejik önemi olan ve yaklaşık 8 milyon kişiyi ilgilendiren fındık ile ilgili değerlendirme yapmak, çözüm üretmek üzere, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Sakarya Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Çanakkale Milletvekili Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Fındık Bölgesi Milletvekilleri'nin de davet edilmiş olduğu toplantıya, Samsun Milletvekillerinden Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı da katılmıştır. Düzenlenen toplantıda fındık ile ilgili bütün sorunlar enine boyuna konuşulmuş olup, fındığın stratejik tarım ürünü olarak önemi, kalıcı tedbirler alınması gerektiğini, sorunlarını nasıl çözebileceğimiz üzerinde çalışma yapılmış, burada hazırlanan rapor ilgilileri tarafından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmiştir. 26 Ekim Cuma günü yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda fındık üreticisine seslenerek müjde veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisimizle, 1 Kasım 2018'den itibaren levant kalite fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu da 14,5 liradan almaya başlanacağını, bununla birlikte kayıtlı fındık alımlarında da kilo başına 2 lira destekleme ödemesi yapılacağını söylemiştir. Ayrıca; Fiskobirliği yeniden ayakta tutabilmek için de, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin stoklarından da 10 bin ton fındığı Fiskobirlik'e teminat karşılığı vererek, bu kurumumuzun fındıkla ilgili görevlerini yerine getirebilmesine de destek olunacaktır. '' dedi.

'MÜJDELİ HABER RAHATLATTI'
Haksız eleştirilere maruz kaldığını söyleyen Fuat Köktaş; ''Geçmiş günlerde fındıkla ilgili verilen araştırma önergesi, AK Parti Grubumuzun almış olduğu grup kararı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmemesi ve daha sonra fındık çiftçisinin sorunları ve çözüm yolu ile ilgili yapmış olduğum açıklamalarla haksız eleştirilere maruz kaldım. Bugüne kadar elim ayrı,dilim ayrı hiç olmadı.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamayla, konunun muhatapları rahatlamış, müjdeli bir haber verildiği, AK Parti iktidarının çiftçinin yanında olduğu tekrar tekrar memnuniyetle ifade etmişlerdir. Verilen bu müjdenin fındık üreticilerine, ihracatçılara ve ürünü kullanan tüm sektörlere hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.'' dedi.
Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.