Elektrik ağaçları ile şarj devri

Elektrik ağaçları ile şarj devri
Romenler telefonlarını parklarda kurulan güneş enerjili ağaçlarda şarj ediyor ve bedava internet hizmetinden yararlanıyor.

Romanya'nın Temeşvar (Timişoara) şehrinde Romenler telefonlarını parklara kurulan "elektrik ağaçları" ile yapıyor. Genç bir girişimcinin öğrencilik döneminde başladığı proje günümüzde adından söz ettirmeye başlıyor. Strawberry Energy adında bir şirket kuran girişimci genç, memleketi Sırbistan ile çevre ülkelerdeki belediylere pratik elektrik çözümleri sunuyor.

Proje günümüz akıllı telefonlarının şarj problemi nedeni ve temiz enerji düşüncesiyle ortaya çıkmış. Parklara ve insanların yoğun olduğu yerlere kurulan elektrik ağaçları ile insanların günlük koşuşturmaları içinde daha kolay elektriğe ulaşmaları amaçlayan şirket kuruluşunun 3. yılında 350 bin kişiye temiz enerji sağlamış durumda.

Ağaç şeklinde tasarlanan ve üzerine güneş enerjisi panelleri yerleştirilen elektrik ağacı alt tarafına yerleştirilen banktaki telefon şarj kablolarına bağlı. İnsanların 7/24 elektrik ihtiyacına karşılayan ağaç güneşsiz havalarda dahi bataryaları sayesinde depoladığı enerji ile insanların elektrik ihtiyacını giderebiliyor. Projeden ve elektrik ağacından çok memnun olduklarını belirten Romenler "Telefonların şarj problemi için çok güzel bir düşünce ayrıca burada telefonu şarj ederken bedava internetten de yararlanabiliyoruz. Bu ağaçların daha çok yaygınlaştırılması ve her parkta olması çok güzel olur." dedi.

Enerji şirketi bünyesinde bulundurduğu farklı temiz enerji projeleri ile 3 sene içinde ülke içi ve Avrupa genelinde 10 başarı ödülü kazandı. 3 farklı tip elektrik ağaç tasarımları olan şirket Avrupa Amerika ve Güney Afrika'ya satış gerçekleştirmiş durumda. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.