ELBİSE BEDENE DAR...

ELBİSE BEDENE DAR...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: Türkiye, Kenan Evren’in diktiği anayasaya sığmıyor

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Şeref Malkoç, 1982 Anayasası ile ilgili yaptığı konuşmada "Artık Türkiye, 1982 Anayasası'nın Kenan Evren'in biçtiği ve diktiği anayasaya sığmıyor. Toplumun yüzde 90'ı bunun değişmesini istiyor" dedi.

Samsun’un Atakum Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Samsun’da bulunan sivil toplum örgütü temsilcileriyle belediyenin sosyal tesislerinde kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşma yapan Şeref Malkoç, 1982 Anayasası’nı eleştirerek, “Bu anayasa bu milletin ağızında çürük diş gibidir. Ne zaman ağrıyacağı, insanın başını ne zaman derde sokacağı belli değil. Bu sallanmaya başlamıştır. Nasıl sallanan çürük diş zamanında alınırsa, inşallah Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bunu değiştireceğiz. En sağlam, en güzel Türkiye'yi 21'nci yüzyıla taşıyacağız, Anayasayı yapacağız. Türkiye önemli bir noktada, önemli bir kavşakta. Çok şükür son 12-13 yıldan beri ciddi bir mesafe aldı. Siyaset derlenip toplandı. Türkiye 2023'e doğru emin adımlarla gidiyor. Türkiye’nin 81 ilinde kurulu olan 200 üniversitenin dünya üniversiteleriyle yarışabilmesi için, işadamlarımızın, fikir adamlarımızın, dünya barışına daha fazla katkıda bulunabilmesi için Türkiye’nin yeni bir hamleye ihtiyacı var. Hem ekonomik alanlarda, hem sosyal alanlarda hem de yasal anlamda. Türkiye’nin 2023 vizyonunda, 2023 yolunda 2071 hedeflerinde en önemli olayın anayasa değişikliği olduğuna inanıyoruz” dedi.

TOPLUM DEĞİŞİMİ İSTİYOR
Türkiye’nin 1982 Anayasası’na sığmadığını, toplumun yüzde 90’ının Anayasanın değişmesi istediğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç sözlerine şöyle devam etti:

"Artık Türkiye, 1982 Anayasası'nın Kenan Evren'in biçtiği ve diktiği anayasaya sığmıyor. Toplumun yüzde 90'ı bunun değişmesini istiyor. Bizlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yeni anayasa fikrini, hak ve özgürlükleri arttıracak, Türkiye'nin istikrarını sağlayacak yeni anayasa fikrini toplumla paylaşmak üzere değişik illere gidiyoruz. Bugün Samsun'dayız. Samsun'daki STK yöneticileriyle fikir alışverişinde bulunacağız. Eğer biz ve bizler akılları birleştirip en iyisini yapabilir ve bulabilirsek inşallah Türkiye en kısa zamanda hak ettiği yere gelecektir. Pazar günü yapılacak olan AK Parti kongresinin dolayısıyla seçilecek yeni Başbakanın Türkiye'ye hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah 2023 hedeflerinde hep beraber yürüyeceğiz."(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.