EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞEREK DEVAM EDİYOR!

EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞEREK DEVAM EDİYOR!
CHP Samsun İl Başkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçeli bir yılı fazlasıyla geride bıraktık. Son bir yılda millet hayat pahalılığı ve işsizlik arasında sıkışmış, ekonomik krizin altında ezilmiştir" denildi.

CHP Samsun İl Başkanlığından yapılan açıklamada, "Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan, ekonomik durgunluğa kadar hayatlarımızı her alanda kâbusa çeviren kapsamlı bir ekonomik kriz derinleşerek devam ediyor.  Samsun Halkı Büyükşehirin otomatiğe bağladığı su zamları ile baş etmeye çalışırken, elektrik ve doğalgaza Temmuz ayında gelen %15’lik zamdan bu yana, doğalgaza ikinci kez zam yapılmış ve son bir yılda sadece doğalgaza yapılan zam oranı %60’ı bulmuştur. Daha dün memura ve emekliye verilen %4’lük zam oranları anlamını yitirmiştir. Enerji fiyatları enflasyondaki artışın da ana etkenidir. Dolayısıyla doğal gaz fiyatlarındaki artış başka birçok ürün ve hizmetin fiyat artışlarının da gerekçesi olacağından enflasyon oranı yılsonu itibariyle % 30’ları aşacaktır.

2163040-810x458.jpg

"KÖTÜ YÖNETİM, SAVURGANLIK VE YOLSUZLUK"
Samsun’da bireysel (kombi) ısıtma için Samgaz’ın Eylül 2019 gaz satış fiyatı bir konutun için KDV dahil yaklaşık 1,67 TL/m3’tür. Samsun’da dört kişilik bir hanenin yıllık ortalama gaz tüketimi en az 1.000 m3 üzerinden, yıllık doğal gaz faturası 1,67 TL/m3 x 1.000 m3= 1.670 TL’ye ulaşmaktadır. Dört kişilik bir ailenin aylık ortalama doğlagaz faturası ise 140 TL olmaktadır. Dört kişilik bir ailenin elektrik, su ve doğalgaz faturası toplamı en az 350 Tl’yi bulmaktadır. Bu tutar 2020,9 TL olan asgari ücretin % 17’si düzeyindedir.  Elektrik, su, doğalgaz ve iletişim en doğal insan hakkıdır. Aylık iletişim (telefon, TV, internet vs..) giderleri göz önüne alındığında bu oran %25’lere ulaşmaktadır.  Bu zamlarla ücretli çalışarak ev geçindiren halkımızın barınma, eğitim, sağlık ve sağlıklı beslenme gibi temel ihtiyaçların karşılanması mümkün görünmemektedir. Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, savurganlık ve yolsuzluktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçeli bir yılı fazlasıyla geride bıraktık. Son bir yılda millet hayat pahalılığı ve işsizlik arasında sıkışmış, ekonomik krizin altında ezilmiştir. Dahası göstergeler, krizin yükünün giderek daha da artan şekilde milletin sırtına yüklendiğini göstermektedir.  Çözüm demokrasi, hak, hukuk ve adalet içerisinde halkçı yönetimleri bir an önce iş başına getirmektir.  Şiddet ve baskı politiaklarının son bulduğu, kimliği, dini, dili, cinsiyeti ne olursa olsun eşit haklara sahip yurttaşlar olarak huzur ve barış içerisinde yaşayabileceğimiz bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.