“Ekonomi Üzerine”

“Ekonomi Üzerine”
Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, ekonomi üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamasında tavsiyelerde bulunan Kazım Yılmaz, tespitlerini de paylaştı.

Ekonomi üzerine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''Henry Ford’un çok güzel bir sözü var, “Eğer sadece gözümün önündeki piyasayı takip etseydim otomobil değil at arabası üretip satardım” demiş. O yüzden biz iş dünyasını temsil eden iş insanları olarak öncelikle dünyada neler olup bitiyor onu iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Dünya ekonomisinde son dönemde yaşanan en önemli gelişme likidite problemidir. Yani artık herkesin daha iyi hesap yapması gereken bir sürecin başındayız. Dikkate almamız gereken ikinci konu ise zenginliğin kaynağının sanayi yani üretim olduğudur. Sanayi olmadan istihdamı, geliri, zenginleşmeyi arzu ettiğiniz seviyelere yükseltebilmek mümkün değil. Üretim gücünü diri tutan Almanya, Hindistan, Çin gibi ülkeler krizden daha hızlı sıyrıldılar ve ayakta kaldılar. Bu bağlamda ülkemiz için stratejik öneme sahip olan Türk fındığını eğer bir dünya devi yapmak istiyorsak, sanayicilerimizin sorunlarına hızla çözüm bulmak ve ileri teknoloji üretiminde atılım yapmak zorundayız. 

“Gençlere Tavsiyem”
Ailem sayesinde küçüklüğümden itibaren birçok ülkede yaşama fırsatım oldu. Bu da farklı kültürlerin önemini genç yaşlardayken anlamamı sağladı. Farklı kültürler tanımamın izleri hala hayatımda mevcut. Ve bu izler sayesinde iş hayatımda hep bir adım önde olmayı başardım. Tavsiyem odur ki, takipçilik, alçakgönüllü olmak, başarıyı paylaşmak ve hangi mevkide olursanız olun iş hayatının bir takım oyunu olduğunu unutmayın. Bu prensipler doğrultusunda bir de yaptığınız işe tutkuyla bağlıysanız başarı kaçınılmaz olacaktır.

“Başarısızlıklarınızı fırsata dönüştürün.”
Hayatın tamamının başarılarla dolu olmadığını, içinde başarısızlıklar da bulunduğunu belirten Kazım Yılmaz “Hayat bir maratondur. İnişli, çıkışlıdır. Başarısızlıklarınızı gizlemeyin, çekinmeyin, onlardan ders alın.” sözleriyle başarısızlıkların da bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum