EKOLOJİK PAZAR İLGİ GÖRÜYOR"

EKOLOJİK PAZAR İLGİ GÖRÜYOR"
Bafra Kaymakam Halis Arslan ,”İlçemizin güzel mahallelerinden biri olan Sürmeli mahallesinde sadece Pazar günleri kurulan ekolojik pazarını gezdik ve pazar esnafı ile sohbet ettik ”dedi.

Bafra Kaymakam Halis Arslan Sürmeli mahallesinde aylar önce açılan ekolojik Pazar ilk öncelikle sadece tahta tezgahlar üzerinde satış yapılıyordu. Gün geçtikçe ekolojik pazarda değişiklikler yapılarak tezgahların üstleri kapandı ve kahvaltı yapılabilecek bir kapalı mekan oluşturulduklarını söyledi .

‘KİTLEYE CEVAP VERECEK DURUMA GETİRİLECEKTİR’
İncelemelerde bulunan Kaymakam Halis Arslan yapmış olduğu açıklamasında; ilk öncelikle sizleri bu güzel çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Yakın zamanda Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılacak olan  projeyle birlikte daha değişik ve geniş kitleye cevap verecek duruma getirilecektir ve buradaki sistemi oturtmalıyız. Ayrıca burada satış yapanların hepsi mahalle de ikamet eden kişilerdir. Bu mahallemizi  diğer mahalleler örnek almalı. Unutulmaya yüz tutmuş eserleri de burada hayata geçireceğiz ”diye konuştu.

‘İSTANBUL’A KADAR GÖNDERDİKLERİNİ SÖYLEDİLER’
Kaymakamlık tarafından oluşturulan ve projesi hayata geçirilen 3 sebze ve 2 meyve karışımlı 7 adet meyve suyunun da standını burada açacağını  belirten Kaymakam Halis Arslan Mesire oturma yerleri, yürüyüş yolları hayata geçirilecek. Satılan ürünler tamamen hepsi organiktir. Birde bizleri sevindiren bir olayla karşılaştık buda Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından destekli verilen seranın ürünlerinin burada satılmasıdır. Demek ki yaptığımız yardımların vatandaşlarımızın gelir sağladıklarını gördük. Birde burada ikamet edenlerin  sütleri  toplanıp İstanbul’a kadar gönderdiklerini söylediler. Tabii ki bu süt olayı konusunda  bir proje hazırlamalarını ve artık sütlerini  bir araya toplayıp bir süt tankı yapılabilir “dedi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.