EKMEĞE KISA VADEDE ZAM YOK

EKMEĞE KISA VADEDE ZAM YOK
Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, yılbaşından sonra değişeceği beklenilen asgari ücret artırımıyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağını beklediklerini söyledi. Yiğit, "Kısa vadede ekmeğe zam yapmayı kesinlikle düşünmüyoruz" dedi.

"KÂRIMIZ DÜŞTÜ"

Kısa vadede zam yapmayı düşünmüyoruz. Ekmeğin zamlanması hammadde ile alakalı bir konu. Samsun Fırıncılar Odası olarak 250 gram ekmeği 2015 yılının birinci ayından itibaren 1 liraya satıyoruz. O dönemde ekmeğin hammaddesi olan unun çuvalı 56 TL iken şuanda 65 TL olarak seyrediyor. Fırınlarda çalışan personelimize yüzde 20-25 civarında zam yaptık. Ekmeğin zamlanma konusuna un fiyatının gidişatına göre yön vereceğiz. Fakat kısa vade içerisinde ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz. Yılın başlangıç itibariyle gelinen nokta arasındaki kâr marjına bakıldığı zaman yüzde 20 civarında bir düşüklük var ama bu zam olacağı anlamına gelmez. Fiyatların artışına göre ilerideki dönemlerde zam yapılıp yapılmayacağını ise zaman gösterecek.

"GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAKTIR"

Asgari ücrete yapılması beklenilen zam ile alakalı çeşitli spekülasyonların yapıldığını kaydeden Yiğit, "Yıl başından sonra 1300 TL olacağı bekleniliyor. Biz fırıncılar da bu konuyla alakalı olarak primlerimize haliyle yüzde 30 civarında zam gelecek. Çalışanımız için ödediğimiz sigorta primi 500-520 TL iken zam geldiğinde 670-680 TL olacak. Fakat bu konuyla ilgili gerekli düzenlemeler ve durum değerlendirilmesi yapılacağına inanıyoruz. Seçimden yeni çıkıldı. Her şey rayına oturduktan sonra belki un fiyatları da düşecek. Biz de rotamızı ona göre çizeceğiz." dedi.

"YÜZDE 60'I İTHAL BUĞDAY"

Ülkede kullanılan unun yüzde 60'ının yurtdışından geldiğini ifade eden Samsun Fırıncılar Odası Yılmaz Yiğit, "Bugün kullandığımız unun yüzde 60'a yakını ithal buğdaydan yapılıyor. Haliyle ithalat yapılan un ülkemize dolara endeksli giriş yapıyor. Ne yazık ki yerel buğdayımızdan un yapılamıyor." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.