Ehliyette Usulsüzlük

Ehliyette Usulsüzlük
Yeşil Bafra Sürücü Kursu Kurucu Temsilcisi Rıfat Yılmaz, usulsüz ehliyet veren kurslara tepki gösterdi.

Yılmaz, "Sınavların şartlarına uygun yapılmayan bir kısım ilçeler, özellikle Samsun ilçeleri içerisinde bir kısım yerde yüzde 45, yüzde 60 başarı olurken, bazı yerlerde ise 95, 100'e yakın başarılardan bahsediliyor. Demek ki komisyonlar görevini yapmıyor. Mesela 5 ile 6 tane araç çalışması gerekirken 2 aracın çalıştığı ama diğer araçların plakalarının bu kurslarda kullanıldığı, yine aynı şekilde çalışmayan usta öğreticilerin buralarda imzalarının kullanıldığı söyleniyor." dedi.

Yılmaz yaptığı basın açıklamasında, sürücü kurslarında genelde büyük bir problem olduğunu ve özellikle problemin kaynağının da sürücü kurslarında usta öğreticiler, araçlar ve sınavlar üzerinde yoğunlaştığını savundu. Yılmaz, şöyle dedi:

"Usulsüz ehliyet veren sürücü kurslarında, 'gelip gitmeyeceksin' diyorlar. Peki gelip gitmeyeceksin ne olacak? Çalışması gereken usta öğreticiyi çalıştırmayacak. Olması gereken araçlar piyasada olmayacak. En önemlisi sınavı da kolayca geçeceksin. O zaman ne olacak, fiyatlar düşecek. Bizi yasa, yönetmelik, genelge ve usul bağlamaktadır. Bunlara uyan sürücü kursunun da haksız rekabetten canı çıkıyor. Bir kısım sürücü kursları ile özellikle çalışanlar da dahil olmak üzere 15, 20 kursa yakın anket yaptık. Dedik ki normal şartlarda çalışması gereken yasaları ve yönetmelikleri yerine getirecek ki yarın öbür gün sürücü kurslarından ehliyet alan sürücünün ehliyeti sıkıntıya girmeyecek. Özellikle vatandaşlarımızın da bilgisi olsun, bugün çoğu kişinin bu tür sebeplerden dolayı sürücü belgeleri iptal oluyor ve kimse bunu bilmiyor. Usta öğreticilerimizin hepsi imza atar, çalıştırdığı adayın karşısında ama usta aday yoksa bu imzayı kim atıyor? İsimler yazılıyor, imzaları atıyorlar. O zaman bu sürücü belgeleri incelendiğinde kimse hayal kırıklığına uğramasın. Biz bu konuyu araştırdık, normal şartlarda yasa, yönetmelik, usul ve esaslara uygun bir şekilde sürücü belgesi verilmesi için normal sınav şartlarında da kazanabilecek şartlara getirilebilmesi için bir B sınıfı sürücü belgesinin fiyatı ne olması gerekir. 20 kişi civarında test yapıldı ortalamasını söylemek istiyorum sizlere ve bize söyledikleri rakam B sınıfında (783) lira, E sınıfında (bin 231) liradır. Maalesef bu fiyatların yarısından daha aşağıya sürücü belgesi veriliyorsa o zaman burada bir problem var. Bizim iddiamız da budur. Bu konular lütfen masaya yatırılsın.''CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.