Ehliyet Sınav Soruları Ağustos 2020

Ehliyet Sınav Soruları Ağustos 2020
Ehliyet sınav soruları ağustos 2020 soruları ehliyethane tarafından hazırlandı. Ağustos ayı sorularını çözerek ehliyet sınavına hazırlanabilirsiniz.

Ehliyet sınav soruları, elektronik sınava geçildikten sonra artık yayınlanmıyor. Buna çözüm olarak ehliyethane tarafından her ay ehliyet sınavı hazırlık soruları yayınlanmaktadır. Ehliyethane; ehliyet sınavına hazırlanan kursiyerlere yönelik ehliyet sınav soruları hazırlayan ve sürücü kursu eğitmenlerinden oluşan bir topluluktur. Hazırladığımız ehliyet sınav soruları MEB elektronik sınav müfredatına uygundur ve sorularımız birçok sürücü kursu tarafından kursiyerlere tavsiye edilmektedir. Ağustos sorularını https://www.mebehliyetsinavsorulari.com/ehliyet-sinav-sorulari-agustos-2020.html adresinden çözebilirsiniz.

Elektronik ehliyet sınavı

Sınavda toplam 50 soru sorulmakta ve bu soruların;
♦ 12 tanesi ilk yardım
♦ 23 tanesi trafik ve çevre bilgisi
♦ 9 tanesi motor ve araç tekniği
♦ 6 tanesi ise trafik adabı
derslerinden gelmektedir. Adayların e sınavdan başarılı olabilmeleri için 50 sorudan en az 35 tanesini doğru yanıtlamaları ve 70 puan almaları gerekmektedir. Elektronik sınav toplam 50 dakika sürmektedir. Aşağıdan deneme sınavı ve çıkmış soruları çözerek sınava hazırlanabilirsiniz.

Ehliyet Sınav Sonuçları

Ehliyet sınav sonuçları, sınavınız sona erdiğinde hemen belli olmaktadır. Salon görevlisi size bilgisayardan sınav sonucunuzu yazdırarak tebliğ eder. Sınav sonucunuza yada sorulara itiraz etmek isterseniz 20 TL itiraz ücreti yatırarak dekont ve itiraz dilekçesi ile başvuru yapmalısınız.

E-Sınav Başvuru

Elektronik sınav başvurunuzu yapabilmek için e-sınav ücretini yatırmış olmanız gerekmektedir. Ücretin yatırılmasından sonra başvuru ekranı açılmaktadır. Sınav ücretini yatıran adaylar sınav için başvuru işlemlerini sürücü kursu müdürlüğü aracılığı ile yapmaktadır. Başvurunuzu yaptıktan sonraki 2-3 gün içerisinde randevu tarihiniz belli olmaktadır.

E-Sınav Randevu Değiştirme

Randevu tarihi belli olan adaylar, e-sınav tarihinden en geç 3 gün önce randevusunu değiştirebilir, aksi durumda sınava girmek zorundadır. Randevu alıp sınava girmeyen adaylar, 1 hakkını kullanmış sayılır.

E-sınav Giriş Belgesi

Elektronik sınava girecek adaylar yanında sınav giriş belgesi ile beraber sınav salonuna gitmelidir. Sınav giriş belgeniz renkli ve fotoğraflı olup üzerinde; sınava gireceğiniz salon ve kimlik bilgileriniz yer alır.

Elektronik sınav için giriş belgenizi sürücü kursu müdürlüğünüzden alıyorsunuz. Sınav giriş belgesi olmayan adayları sınava almıyorlar, bu konuda özellikle dikkatli olun.

Ehliyet Randevu

Nüfus Müdürlüğü Ehliyet Randevu
Ehliyet randevuları 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmıştır. Türkiye genelinde artık ehliyet randevuları aşağıda verdiğimiz link üzerinden alınacaktır. Bu tarihten önce verilen ehliyetler trafik müdürlüklerinden alındığı için ehliyet başvurularının hangi kuruma yapılacağı konusunda kafa karışıklıkları oluşmaktadır.

Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak ekranda sürücü belgesi seçeneğini seçerek, devamında gelecek ekranda adınız, soyadınız, t.c. kimlik numaranız, doğum tarihiniz, telefon numaranız ve güvenlik kodunu kutucuklara yazarak devam et butonuna basınız. Daha sonrasında Ehliyet Randevusu Almak istediğiniz nüfus müdürlüğünün il ve ilçe bilgilerini girip, istediğiniz bir tarihi seçerek ehliyet randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Randevu sayfasında sadece kendiniz değil, ek olarak aile bireylerinizin adı da yer alacaktır. İsteğinize göre diğer aile bireylerine de aynı ekrandan Ehliyet Randevusu oluşturabilirsiniz. Kişi ekleme işlemleri bittikten sonra dilemeniz halinde Ehliyet Randevusu Tarihi Değiştirme mümkündür. Dilerseniz Ehliyet Randevu gün ve saatini istediğiniz başka bir zamanla değiştirebilirsiniz.

Tüm bu adımları bitirip Ehliyet Randevu İşlemleri bittikten sonra, ilk ekranda girmiş olduğunuz cep telefonu numaranıza onay mesajı gelecektir. Bu mesajdaki onay kodunu ekranda çıkacak Ehliyet Randevu Onay Kodu kutucuğuna girdikten sonra Ehliyet Randevusunu başarıyla oluşturdunuz demektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.