EĞİTİMİ DAVA EDİNMELİYİZ

EĞİTİMİ DAVA EDİNMELİYİZ
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen Samsun Maarif Hareketi hakkında bilgilendirmelerde bulundu

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen Kanal A'da ''Eğitim Editörü'' adlı konuk olduğu proğramda Samsun Maarif Hareketi hakkında açıklamalarda bulundu.Bahsi geçen açıklamaları başlıklar altında ele aldık. 

SAMSUN MAARİF HAREKETİ NEDİR?

EĞİTİM BAŞKA YAPILANMALARA BIRAKILMAMALI
15 Temmuz darbe girişiminin bir savrulma oluşturduğunu söyleyen Esen; "15 Temmuz savrulmasını gerçekleştiren yapı malumunuz eğitim alanında ülkemizi vurmaya çalıştı.  Maalesef birçok çocuğumuz bu yapının kurumlarında eğitim almak zorunda kaldı. Çünkü bu kurumlar eğitimdeki başarılarıyla gündeme geldiler. Bu nedenle toplumumuzda ve Sayın cumhurbaşkanımızdan tutun da en aşağı noktaya kadar özellikle eğitim ve kültür alanında beklenen gelişmeyi sağlayamadığımız noktasında bir genel kanı var. Bu kabul Samsun’da da mevcut" dedi.

HAREKET ÜÇ AYAK ÜZERİNE KURULU
Samsun Maarif Hareketi üç ayak üzerine kurulu. Projenin ilk ayağı "Vizyon Belgesi". Okul müdürlerince hazırlanan bu belgeler, okulların stratejik planlarındaki vizyonlarının bulunduğu belgeler. Bu belgeler bakanlığa sunulmak üzere hazırlanıyor.

İkinci ayak ise "eğitim yürütme kurulu". Eğitim yürütme kurulu, okul müdürlerinden müteşekkil gruplar. Samsun'da 138 okul komisyonu bulunmakta. Gruplar her salı günü bir araya gelip çalışmalar hakkında birbirlerini bilgilendiriyorlar.

Üçüncü ve son ayak "performans değerlendirmesi". Bakanlık serverleri üzerinden kullanımı kolay intirafktif bir yazılımla oluşturulmuş portala, her okul yaptığı çalışmaları iletiyor. Böylece her okul için bir "eğitim hafızası" elde edilmiş oluyor. 

HAREKETİN EĞİTİME KAZANIMLARI NELER?
"Oku, yaşa, anla" projesiyle öğrencilerin okudukları hakkında fikir yürütmeleri sağlanıyor. Böylece öğrenci ezberci bir şekilde değil de, düşünme, analiz ve sentez yeteneklerini de elde etmiş oluyor.Bir önceki öğretim yılında okunan kitap sayısı 2 milyon 403 bin 461 iken 1 milyon 171 bin 951 artış ile 3 milyon 500 yetmişbeşbin 412 kitaba çıkarak, ortalama bir öğrencinin 14 kitap okumuş olması sağlandı. Bu da bir okuma farkındalığı oluşturdu. 

AKADEMİK BAZDA SINAVLARA KATKISI
samsun Maarif Hareketi'nin ilk somut etkisi, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) görüldü. Bir önceki yıl Samsun ilinin TEOG ortalaması 399 puan iken bu yıl Samsun’un başarısı 20 puan artarak 419 puana ulaştı. 

DUVARSIZ EĞİTİM

Samsun Maarif Hareketi içinde "Tabiatta ders var" projesi ile çocukların kitap sayfalarından öğrendiklerinin tabiattaki karşılıklarını görmeleri sağlanmış oldu. Bu kapsamda geçen yıl 762 7. Sınıf öğrencimiz Kızılırmak Deltası’nda fen bilgisi derslerini gördü, deneylerini yaptı. 

GELECEĞE KULAÇ ATIYORUZ
Samsun Maarif Hareketi'nin "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi Başbakan Binali Yıldırım tarafından tüm illere örnek gösterildi.Türkiye’de hatta Dünya’da ses getirmiş bu proje,  İtalya'da, İtalyan ve İspanyol öğretmenlerin yer aldığı bir toplantıda örnek olarak sunuldu.

Projenin amacı hem fiziksel hem de zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirmek ve bir deniz şehrinde yüzme bilmeyen kimsenin kalmaması. Deniz şehri olan Samsun’da yüzme bilmeyen çocuk kalmaması için ortaya çıkan proje ile her yıl belirli sayıdaki çocuğa yüzme öğretiyor. Geçen yıl koyulan 10 bin hedefi yakalandı. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.