Eğitimde öncü belediye

Eğitimde öncü belediye
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olarak eğitime yaklaşık 200 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, eğitimde öncü bir belediye olduklarını söyledi.

Canik Fatih Ortaokulu Müdürü Ergin Yazıcı ve öğretmenler, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Müdür Yazıcı, Başkan Genç'i okul tarafından hayata geçirilen İyilik Askısı projesi kapsamında Cuma günü 13.30'da açılacak olan Sevgi Mağazası'nın açılışına davet ederken, Başkan Genç, eğitime en çok yatırım yapan belediye olarak eğitimde öncü olduklarını söyledi.

 

EĞİTİME 200 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Bilgi çağı olan 21. yüzyılda çocukların geleceğe çok daha iyi hazırlanması için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak, eğitime yapılan yatırımın geleceğe atılan en büyük temel olduğu inancıyla son 13 yılda şehrimizin eğitim çıtasının yükselmesine önemli katkılarda bulunduk. Bugüne kadar 7 olan okul sayımızı 42'ye yükselttik. Onlarca okulumuzun fiziki kalitesini artırdık. Gerek fiziki, gerek teknolojik yatırımlar gerekse arsa tahsisi olmak üzere eğitime bugüne kadar yaklaşık 200 milyon lira katkı sağladık" dedi.

 

DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN

Tek hedeflerinin daha iyi bir gelecek olduğunu vurgulayan Başkan Osman Genç, "Okullarımızın boya, sıva, bahçe, kütüphane, konferans salonu, bilgisayar gibi fiziki teknolojik eksikliklerini gidererek Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yükünü hafiflettik. Canik Belediyesi olarak son 13 yılda, bölgemizdeki eğitim ihtiyacının giderilmesinde aktif rol oynayarak 35 yeni eğitim yuvasının ilçemize kazandırılmasına ön ayak olduk. Bu süre zarfında ayrıca okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidermek için 40 milyon lira eğitim yatırımı yaptık. Bundan sonra da eğitime, dolayısıyla geleceğimize yatırım yapmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

KALKINMANIN UNSURU EĞİTİM

Yaptıkları eğitim yatırımlarıyla sadece Canik'i değil, Samsun'u da eğitimde daha ileriye taşıdıklarını belirten Başkan genç, "Kalkınmanın temel unsuru eğitim olduğu günümüzde kabul edilen bir gerçektir. 3. bin yılda artık rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünya iyi eğitimi ve bilgi sermayesini zorunlu kılıyor. Teknoloji ve bilgi çağında söz sahibi ve güçlü bir ülke olmak için her alanda olduğu gibi eğitimde de en önde olmalıyız. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Aslında eğitim yatırımları ile geleceğimizi inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.

canik-belediye-haber-(5).jpg

 

Başkan Genç'i, okul tarafından düzenlenen İyilik Askısı projesi kapsamında Cuma günü 13.30'da açılacak olan Sevgi Mağazası'nın açılışına davet eden Okul Müdürü Ergin Yazıcı da, eğitime bulunduğu katkılardan dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti.

canik-belediye-haber-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.