'EĞİTİMCİLERİMİZE YAPILAN ŞİDDETİ KINIYORUZ'

'EĞİTİMCİLERİMİZE YAPILAN ŞİDDETİ KINIYORUZ'
Eğitim-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız, "Öğretmenlerimize yönelik sözlü yada fiili her türlü saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Samsun Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Hamdi Yıldız, yaptığı açıklamada, "Tekkeköy ilçemiz Atatürk İlkokulunda Cuma günü tören esnasında okul çevresinde ikamet eden kendini bilmez bir vatandaşın Müdür Yardımcımız Murat Özdemir'e, öğretmenimizin şahsında tüm öğretmenlerimize yönelik hakaret içerikli saldırısını ayrıca bu şahsın İstiklal Marşımızın okunmaya başlaması esnasında bu saygısızlığını esefle kınıyoruz. Ayrıca yine aynı gün kendini bilmez bir velinin  sözlü saldırısına uğrayan Tekkeköy Nejat Yaman Ortaokulunda Müdür Yardımcımız Ayşe Yılmaz Öğretmenimizi, öğretmenlerimizi ziyaret ettik. İdari görevini yerine getirirken bir velinin sözlü hakaretine maruz kalması bizleri derinden yaralamıştır. Her bir yavrumuzu kendi çocuklarımızdan ayırmadığımız fedakarca çalışan öğretmenlerimize yönelik sözlü yada fiili her türlü saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz.  

57094416-1247116202106306-4790813560856903680-n.jpg

"CAYDIRICI TEDBİRLER ALINMALIDIR"
Daha geçen hafta kendi öğrencisi tarafından katledilen Necmettin öğretmenin acı, hüzünlü hatıraları hâlâ yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz. Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklemektedir. Yusuflarımızı, Aybükelerimizi, Ayhanlarımızı, Necmettinlerimizi bir daha kaybetmemek için acil olarak caydırıcı tedbir alınmalıdır. Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2019-04-16-at-09-46-22.jpeg

"HEP BİRLİKTE KARŞI DURMALIYIZ"

Herkesi bu konuda sorumluluk almaya davet ettiği belirten Yıldız, "Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız. Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor, te’lin ediyoruz. Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Öğretmenlerimize yapılan bu sözlü ve fiili saldırıların Adli ve İdari boyutunda takipçisi olacağımızı ifade ediyor, Siyasi Erkin, Bakanlığımızın eğitimcilerimize yönelik şiddetin son bulması için caydırıcı yasal düzenlemeleri bir an önce gerçekleştirilmesini bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.