Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı "Akademik Kurul Toplantısı", Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımıyla gerçekleştirildi

Eğitim Fakültesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut ve fakülte öğretim elemanları da hazır bulundu.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dekan Dursun Ali Akbulut, fakültenin web sayfasında birtakım eksiklikler olduğuna dikkat çekerek öğretim elemanlarından sayfalarını kontrol etmelerini istedi. Bazı bölümleri, sayfa güncellemeleri ve öğretim programı çalışmalarından dolayı tebrik eden Dekan Akbulut, bazı bölümleri ise noksanlarını giderme hususunda uyardı.

 

"Eğitim Fakültesi tüm birimlere örnek olmalı"

Eğitim Fakültesinin akademik kurul toplantısında bulunmayı oldukça önemsediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, "Eğitim Fakültesinin, yükümlü olduğu görevleri yerine getirme bakımından diğer birimlere örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte de bunu sağlayacağını ümit ediyorum." dedi.

 

"İnsan kaynağı çok değerli"

Üst yönetim olarak, OMÜ'nün insan kaynağı ve bütçesini planlı ve adil bir şekilde kullanmakla yükümlü olduklarını belirten Rektör Sait Bilgiç, "Elimizdeki insan kaynağı çok değerli. Üst düzey beyinlerin ortak aklın gücüyle bir araya gelerek doğruya ulaşacağına, OMÜ'yü hak ettiği noktaya taşıyacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

 

"Araştırma üniversitesi olmak için çalışmalara başladık"

OMÜ'yü araştırma üniversitesi kategorisine sokarak YÖK'ün bazı imkânlarından faydalanmayı amaçladıklarının da altını çizen Rektör Sait Bilgiç "Araştırma üniversitesi olmak için çalışmalara hızla başladık. Yeni başvuru sürecinde daha güçlü bir şekilde başvuracağız. Araştırma üniversitesi kategorisine girdiğimizde ilave bütçe ve akademisyen talep etme hakkımız olacaktır." ifadelerini kullandı.

 

"Kalite sistemi için bilgilerinizi en düzgün, en gerçekçi, en açık şekilde girin"

Kalite sistemi hakkında da konuşan Rektör Bilgiç, kalite sistemini yerleştirmek ve sürdürebilir olmasını sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Bu sayede OMÜ'nün saygınlığının ve sıralamasının artacağının altını çizen Bilgiç, "Bu konuda sizin gayretleriniz çok önemli. Siz bilgilerinizi en düzgün, en gerçekçi, en açık şekilde sisteme girmezseniz bizim çalışmalarımızın da bir önemi kalmayacaktır. Özellikle geleceğin öğretmenlerini yetiştiren sizlerin fire vermeden çalışmalarını tamamlamaları gerek. Çünkü siz onlar için rol model olacaksınız." diye konuştu.

 

Rektör Bilgiç'in, öğretim elemanlarının sorularını yanıtlayarak sorunlarını dinlediği toplantı, görüşlerin paylaşılmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.