Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

Eğitim

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının tüm öğrencilere başarılı yıl olmasını canı gönülden temenni ederim.

Eğitim toplumun geleceğini şekillendirir. Ülkenin geleceği verilen eğitimin başarılı olması ile önem taşır.

Devlet eğitimin her türlü alt yapısını gereçlerini tam yerine getirmesi öğrencilerin hizmetine hazırlaması temel görevlerindendir.

Bina müfredat önemli faktördür ama bir okulda iklimi belirleyen en önemli unsur okuldaki yöneticidir.

Okula aile arasındaki diyalogdan öğrencilerin beraberliğine kadar her şeyi dert eden bir yönetici olduğu zaman okulda olumsuz hava eserse, her yukarıdan gelen emirle meşgul, herkese tepeden bakan yönetici ile başarı sağlamak mümkün değil. Öğretmenlere güç dengelerine göre davranış sergilerse kendisin olan güveni yitirir.

Yöneticiler ve öğretmenler öğrencilerin beklentilerini yüksek tutmalı.

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi öğretmenlerin yetenekleri, çevre farklılıkları, gelir dağılımı, bazı sebepler eğitimin başarısına etki eder.

Eğitim sistemini konudan alıp özelleşmesi Türk Milli eğitimin hedeflerine uygun düşmüyor.

Ülkede eşit şartlarda eğitim verilirse vicdanı Adalet geçekleşir.

Özel okulların dershanelerin takip edilmesi, sucu bucu değil Atatürk kurmuş olduğu Devletin okulları olmalı geçmişte ne oldukları ortaya çıktı.

Öğretmenler bilgili  donanımlı, işini seven, sabırlı uyumlu örnek insan, zil çalınca hemen sınıfa giren yardım sever insanlarla iyi geçinen, öğrencilerle yardımcı olan, kendisini denetleyen oturacağı konuşacağı insanları iyi seçen, tek başına da olsa görevini tam yapan, boş yere izin rapor almayan, öğrencilerin geleceğini düşünen kazancının alın teri emeğinin muhasebesini yapan insanların mesleğidir öğretmenlik. Duyarsam, unuturum, görürsem hatırlarım yaparsam öğrenirim köylerde görev yaptığımda uzun günleri her gün Türkçe Matematikten birer ders fazla yapıyordum.

Bir hatıramı anlatayım bir öğrencim bana sizden şikâyetçiyim dedi. Niçin dediğimde:  Teneffüsleri kısa yaptığımı söyledi, bende ona “uzun yapsaydım matematik öğretmeni olmazdım”  dedim.

 

(ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR