ECZACILARIN MUTLU GÜNÜ

ECZACILARIN MUTLU GÜNÜ
Bilimsel Eczacılığın 177. Yılını Odamızın kuruluşunun 60. Yılını bu yılda bir dizi etkinliklerle kutluyoruz

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, " Bilimsel Eczacılığın 177. Yılını Odamızın kuruluşunun 60. Yılını bu yılda bir dizi etkinliklerle kutluyoruz" dedi.

ECZACILAR ODASI 60 YAŞINDA
Karacan şu şekilde konuştu; "2 Şubat 1956 tarihinde yayınlanan 6643 Sayılı Kanun ile kurulan ve o tarihten bugüne dek yağmur yağdığında altına sığındığımız şemsiyelerimiz olan TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ve aynı kanunla kurulan sekiz eczacı odasından biri olan 6.BÖLGE SAMSUN ECZACI ODASI 60 yaşında.  14 Mayıs; eczacılık eğitimi veren kurumların çekirdeğini oluşturan ilk eczacılık sınıfının açılarak Türkiye’de bilimsel eczacılığın başlatılmasının yıldönümüdür. Ve bizler de Samsun Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak bilimsel eczacılığın 177. odamızın kuruluşunun 60. Yılını bir dizi etkinliklerle kutlamanın sevincini yaşıyoruz"

KARACAN BİLGİ VERDİ
Eczacılar Odası hakkında bilgi veren Başkan Karacan, "1956 yılında kurulan 6. Bölge Samsun Eczacı Odası o yıllarda Zonguldak’ tan Ağrı’ ya kadar 18 İl odanın görev sınırı içerisinde olsa da bu illerin eczacı odası kurması ile birlikte bugün Samsun Eczacı Odası sadece Samsun’lu ve Sinop’lu Eczacılarına hizmet vermektedir. Eczacı Odasının kurulduğu 1956 yılında Samsun’da sadece 4 eczane bulunuyordu. Bilinen en eski eczanesiyse 1923 yılında Ecz.Münir Kemal AKAY tarafından açılan Vatan Eczanesidir. Eczaneyi bir süre eczacı olan oğlu işletse de 1997 yılında faaliyetine son verilmiştir. 1956 yılında Samsun’lu eczacılarında içinde bulunduğu girişimci bir grubun çabalarıyla Anadolu’nun ilk ilaç fabrikası ADEKA Samsun’da kuruldu. 1989 yılındaysa SAMKOP adıyla eczacı kooperatifi hayata geçti. 1974 yılında birliğin aldığı eylem kararı sonrasında eczanelerini kapatarak eyleme destek verdiler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.